Лазански: Суђење Младићу угрожава РС

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански сматра да би суђење генералу Ратку Младићу могло да послужи некоме у Сарајеву или међународној заједници да постави питање постојања Републике Српске. "Ствар је на руководству РС, а надам се и на одређеним западним структурама, да кажу да је сваки злочин индивидуално дјело, те да се то не доводи у везу […]

петак, 27 маја, 2011 / 10:12

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански сматра да би суђење генералу Ратку Младићу могло да послужи некоме у Сарајеву или међународној заједници да постави питање постојања Републике Српске.

"Ствар је на руководству РС, а надам се и на одређеним западним структурама, да кажу да је сваки злочин индивидуално дјело, те да се то не доводи у везу са настанком РС. Руководство РС према овом питању треба да заузме чврсту и приципијелну позицију која ни у једном тренутку неће довести у опасност РС", рекао је Лазански, гостујући синоћ на БН телевизији.

Он сматра да је власт у Србији само изабрала погодно вријеме да ухапси генерала Младића, те да је на тај начин стекла политичке поене код међународне заједнице.

"Одговорни људи у Србији су, највероватније, већ месецима знали где се налази Младић. Довођење у питање кандидатуре Србије за чланство у ЕУ, односно надолазећи избори, утицали су да Младић буде ухапшен баш сада", оцијенио је Лазански.

Он је изразио сумњу да се Ратко Младић у посљедњих седам дана крио у Лазареву код свог рођака, јер је та прича, како каже, помало наивна.

"Помало ми је то Лазарево наивно, јер ко ће да живи у кући првог рођака. Бегунац таквог калибра и истог презимена као рођак – не, па то и сеоски полицајац може да провери", каже Лазански.0 КОМЕНТАРА

 1. Гледао сам емисију, и МЛ је био занимљив, али око овог питања ни он сам није могао да се сложи са собом. Те јесте, те није. Могло би, али неће јер треба бити спреман.

  По мени, смаи смо себи највећи непријатељ. Разлог није тешко наћи ако ми не будемо могли да се одупремо, хемијско оружје, нуклеарна бомба, антидејтонско дјеловање, геноцидна творевина, наћи ће се нешто…

 2. Сјетимо се оне почетне еуфорије милорада додика 1998, сарадња са хагом није баук?? послао је неке људе добровољно, неке су хапсећи побили припадници ИФОР-а, а онда се бабетина, додикова миљеница, прошетала до хага и испричала „потресну“ исповјест, издала и десето кољено нерођену српску дјецу је прогласила за убице и џелате..трокурва, сјеме јој се угасило, као што се и гаси!

  Од тог времена па на овамо ми Срби тонемо све дубље и дубље, на дно!!!

 3. ШикуљакM, 27.05.2011. 12:12:06
  Dajte ljudi malo se saberite.Kakve su to price?
  Dejton je potpisan i verifikovan od strane svih zaracenih strana i u prisustvu i uz blagoslov i tih nama mrskih velikih sila,koje su takodje bile prisutne i ne moze se tek tako mijenjati.
  Osim toga,jos tada se znalo da je tadasnje Srpsko rukovodstva vec bilo zrtvovano.
  Samo su naivni mogli vjerovati u Holbrukovo;“povuci se iz politike i nece ti niko nista“
  Neka Lazo malo se pocese po guzici lijepe njegove,koja je izrucila Generala i neka se zapita,sta ce biti sa ostalim pitanjima ,poput Kosova,kojima Srbijansko rukovodstvo zamajava narod usput puzeci u EU sunovrat.
  Najbolje je kad nam ne pomazu,jer se nisu potrudili za poslednjih 60-tak godina pa ne trebaju ni sada.
  Sto se tice odbrane nasih interesa,sudjenje nema ama bas nikakve veze sa Dejtonom a da treba biti spreman,za svaku vrstu napada i pokusaja opstrukcije Dejtona,treba naravno. Ali to se desavalo i prije,desava se i danas i desavace se i u buducnosti.

Оставите одговор