ЛАЖА И ПАРАЛАЖА: ПРООПОЗИЦИОНИ СВЈЕДОК САРАДНИК ОПТУЖУЈЕ ПРОВЛАДИН РТРС

Имам све доказе да су директор и уредник информативног програма РТРС-а дали силне паре Горану Сувари да баца љагу на министра безбједности БиХ и његову странку, укупно око 70 хиљада евра.

недеља, јул 16, 2017 / 23:03

То су ријечи Бориса Грујића, који се представио као некадашњи радник Бел телевизије. Након дуго најављиване конференције, новинарима се обратио пред зградом јавног сервиса у Бањалуци. Доказе о којима је причао са собом није понио. Каже да је био позван на састанке на којима су, тврди, Драшко Милиновић и Синиша Михаиловић прекршили сијасет закона. У ком својству, није објаснио. Док са РТРС-а све демантују, Грујић тврди и да је руководство јавног сервиса намјестило Мектићу снимак разговора са Суваром, о коме се прошле године доста причало.

"Оно што исто тако желим рећи је да је приликом једног доласка у Нови Сад, Синиша Михаиловић донио број телефона од министра Мектића Горану Сувари, како би му слао поруке и покушавао да га дискредитује”, казао је Борис Грујић.

Из РТРС-а стигло је саопштење. У њему пише да је Грујић прије неколико дана саслушан у полицији због наводних пријетњи новинарима те телевизије. Поручују да Сувари новац никада нису дали, и да је Грујићев кредибилитет упитан.

"Ово Борис Грујић одлично зна, јер је присуствовао снимањима Суваре, будући да је био његов најближи сарадник и човјек који је учествовао у договору СДС-а и Горана Суваре”, истиче се у саопштењу РТРС-а.

Да саслуша Грујића дошао је и Драган Мектић, али само у својству посматрача. У лежерном издању, за изјаве није био расположен. Све што има, рећи ће сутра у Сарајеву. Још данас је на годишњем одмору.

"Па имате ви и РТРС у Сарајеву. Сваки дан ударају, туку као из митраљеза ПКТ-а оне 84.”, прокоментарисао је Мектић.

Грујићево обраћање привукло је још посматрача. У исто вријеме кад и Мектић, пред зградом РТРС-а појавио се и Тихомир Глигорић, бивши директор Геодетске управе, којем је недавно пресдуђено за злоупотребу службеног положаја. Каже, дошао је да прикупи материјал за свој блог. Раме уз раме с њим, дошетао је и Његош Томић, некадашњи штрајкач из парка Младен Стојановић и однедавно лидер покрета Трећи блок, који је снимао цијелу конференцију. Грујић је ускоро најавио нову, и то пред Палатом Републике, а у међувремену ће, каже, поднијети пријаву СИПА. Горан Сувара ухапшен је у Новом Саду у априлу прошле године, а био је у центру афере "тонско снимање”. У тренутку када је за њим била расписана потјерница, Сувара је неколико пута покушао да контактира и новинаре АТВ-а, који су то пријавили полицији.

ИЗВОР: АТВОставите одговор