Лавров: Имамо доказе да је Кијев планирао војно заузимање Донбаса

Русија посједује документе који оправдавају забринутост Москве да се Кијев припрема да заузме Донбас, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

среда, 23 марта, 2022 / 15:02

Он је током говора у Државном институту за међународне односе у Москви рекао да се заборавља да су украјинске власти нагомилале 100.020 војника на линији контакта, да интензивно врше гранатирање и да су почеле да причају о "плану Б", за који се испоставило да постоји.

"Постоје документи које сада имамо у рукама и који јасно показују исправност наших страхова да је требало да почне директна агресија и да ће се догодити покушај да се силом оружја заузме Донбас", истакао је Лавров.

Према његовим ријечима, Запад заборавља чињенице које су претходиле руској специјалној војној операцији у Украјини, јавио је ТАСС.

"Они кажу: Русија је 24. фебруара извршила инвазију на Украјину. То је игра ријечи по којој је Запад познат и то је начин да се исијеку непријатни периоди историје, па чак и најновије, као што је овдје случај", напоменуо је Лавров.