08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Латиничење: Што се Министарства финансија тиче, Бифидекс се не може написати овако како читате

Министарство финансија Републике Српске поздравља улазак Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ) Бањалука у регионални портал "BIFIDEX", који повезује званичне регистре финансијских извјештаја око милион и по привредних субјеката југоисточне Европе. Увезивање у јединствен портал је развојна шанса за привреду Републике Српске и унапређење инвестиционих активности.

понедељак, 25 маја, 2020 / 14:07

Водећи се актуелним трендовима у спајању и обједињавању што лакшег приступа, АПИФ је на овај начин пружио региону основне податке и информације из финансијских извјештаја око 60.000 регистрованих привредних субјеката у Републици Српској. Тиме је представљена привреда Републике Српске и омогућена размјена информација.

Овај портал обухвата податке из званичних регистара о статусу предузећа, да ли је преузеће регистровано као активно, ликвидно, у стечају или обрисано, а намјера је да се у будућности преко овог портала може основати предузеће у било којих од укључених земаља на Западном Балкану.

Заједнички портал садржи податке о правним лицима и субјектима из Републике Српске, Републике Србије, Сјеверне Македоније и Албаније, а његово успостављање су финансијски подржали Европска банка за обнову и развој и Фонд за добро управљање Уједињеног Краљевства. Циљ је да се на једном мјесту нађу званични, ажурни и провјерени подаци који су транспарентни и доступни привредницима и пословној заједници.