Латиничење на Светог Саву: Англицирани БХ Телеком код Војина Митровића тражи смањење накнаде

У званичном саопштењу у пише да се "министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војин Митровић састао са генералним директором BH Telecoma Седином Кахриманом са којом је разговарао о проблематици у вези са мобилним телеком оператерима". Из неког разлога, у ћирилично саопштењу БХ Телеком се два пута пише по енглеском М:тел једном, а ХТ Еронет никако.

петак, 28 јануара, 2022 / 07:54

Директор Кахриман информисао је министра Митровића о заједничкој иницијативи BH Telecoma, M:tela и ХТ Мостар за снижавање накнаде за коришћење радио-фреквентног спектра за мобилне оператере у Босни и Херцеговине, наглашавајући да је став сва три оператера како су ове накнаде изразито високе и као такве неусклађене са стратешким опредјељењем БиХ којим се има за циљ подстицање и развој широкопојасног приступа као основе за развој дигиталног друштва.

Сходно Закону о комуникацијама БиХ и Закону о Савјету министара БиХ, а на приједлог Министарства комуникација и транспорта БиХ, Савјет министара доноси одлуку којом се утврђују накнаде за коришћење радио-фреквентног спектра у БиХ.

Министар Митровић је изразио спремност да подржи заједничку иницијативу три мобилна оператера те је у што скорије вријеме упутити Савјету министара на изјашњење, што би увелико помогло наставку њиховог улагања у нове технологије и сервисе.

Саговорници су размијенили мишљења и о утицају пандемије на пословање телеком оператера. Министар Митровић је рекао да ће Министарство увијек пружати помоћ телеком оператерима и са њима сарађивати на превазилажењу евентуалних проблема и директору Кахриману пожелио много успјеха у будућем раду, посебно на успостављању сарадње у области телекомуникација.