Лапот

Људи се цијене по дјелима, а не по годинама. Кад год се укаже потреба да остваре неке своје недобронамерне циљеве према Републици Српској и српском народу представници многобројних организација и снага прибегавају свим облицима подела и дискриминација како би разводнили сваку врсту јединства у српском националном корпусу. Један од облика деловања је стално подгрејавање поделе […]

уторак, 30 августа, 2011 / 05:10

Људи се цијене по дјелима, а не по годинама.

Кад год се укаже потреба да остваре неке своје недобронамерне циљеве према Републици Српској и српском народу представници многобројних организација и снага прибегавају свим облицима подела и дискриминација како би разводнили сваку врсту јединства у српском националном корпусу.

Један од облика деловања је стално подгрејавање поделе на „младе и старе“ при чему се не бирају средства и речи да се популација коју они одреде да је „стара“ на сваки начин понизи, облати и елиминише из било ког облика друштвеног живота.

И то неби било најгоре јер од фамозних странаца и очекујемо све и свашта, али се на ту причу примају и многи домаћи фактори почевши од политичара, преко невладиних организација до (за неповеровати) преосвећених владика. Увек се понавља стереотипна и помало досадна прича о томе да „млади треба да буду у свим друштвеним институцијама“ и тако даље, а без иједног ваљаног аргумента за такве тврдње.

Да се не упуштамо у ширу елаборацију неопходно је да се постави питање свим тим борцима „за младе“ да нам кажу од које то животне доби људи постају бескорисни па их треба елиминисати, а када их треба и уклонити са лица земље. Ту су посебно активни представници многобројних међународних организација и снага, али којима не пада на памет да тако нешто раде у својим срединама.

Или им нико није казао да су сви људи равноправни, да се цене по својим делима а не по годинама, да у сваком животном добу могу да буду корисни и себи и друштвеној заједници, да знање и искуство са годинама може да буде само корисно. Било која врста дискриминације је ЗАИСТА непотребна, а поготово она заснована на добној подели.

Тихи ЛАПОТ које је сада на сцени не служи на част никоме.