Лањске вијести: Како је Ефбих обиљежио 9. јануар

Сјећате ли се шта је било јуче? А прије годину дана? Вијести се некад смјењују таквом брзином, да једна смјењује другу. И ко зна шта је битно, или шта се чинило да је битно.

петак, 5 јануара, 2018 / 20:58

Прије тачно годину дана, једна од занимљивијих вијести је била морбидна најава за обељежавање "Дана патриотизма – сјећање на почетак геноцида над Бошњацима 92-95".

Најављена за 9. јануар, у организацији Бошњачког покрета за равноправност народа. Да, звучи смијешно, јер организација Сејфудина Токића, се не бори за рецимо, равноправност Хрвата и Срба у Ефбиху, већ измишља угроженост народа са највећом међународном подршком у БиХ.

На позивници, која је стигла и у редакције медија у РС, Српска је приказана прекривена мртвачким главама и крвљу, док је простор Федерације БиХ чист, а Брчко дистрикт неутрално заплављен.

И са других адреса су стизале сличне разгледнице у којима се 9. јанура означавао као почетак геноцида, а као његови резултати набројани су сви у Хагу осуђени Срби.

Биће занимљиво видјети да ли ће се слично поновити и ове године, па и проанализирати због чега се исто понавља, или изостаје уколико сличних перформанса не буде.



Оставите одговор