Лагумџија: Прихватам да сам крив за изборни крах али нисам једини одговоран

Председник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је да прихвата свој дио кривице за изборни пораз СДП-а, али да не сноси једини одговорност за страначки крах на протеклим изборима. Лагумџија се обратио на ванредном Конгресу СДП-а у Сарајеву, где је оцјењивао свој рад у протеклим годинама и опростио се од челне функције у СДП-у, од које […]

субота, децембар 6, 2014 / 18:05

Председник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је да прихвата свој дио кривице за изборни пораз СДП-а, али да не сноси једини одговорност за страначки крах на протеклим изборима.

Лагумџија се обратио на ванредном Конгресу СДП-а у Сарајеву, где је оцјењивао свој рад у протеклим годинама и опростио се од челне функције у СДП-у, од које је одбио одступити након изборног пораза.

"Пораз који смо доживјели је и због тога што наши људи нису вјеровали у побједу. Као предсједник СДП-а БиХ, као капетан брода, прихватам своју одговорност. Свако од нас и као члан посаде и као путник има своје мјесто", рекао је досадашњи предсједник СДП-а.

Он је навео да је "крив и за то што се супротставио ОХР-у да странци не добију `Телеком` и `Еронет", пренијели су федерални медији.

"Крив сам јер сам одбио подјелу државе на три изборне јединице, крив сам што нисмо демократска странка, па смо изгубили, али многи су заборавили да смо с истим тим страначким Статутом побједили 2010. године, а за то сам да се Статут надограђује", рекао је Лагумџија.

Он је критиковао појединце у руководству СДП-а за које каже да су заједно са њим, и сви једногласно, доносили неке одлуке, а касније су критиковали.

"Прије три године сам најавио да се нећу кандидовати поново за предсједника СДП-а. Понављао сам то више пута. Упркос томе, кандидидовали су ме поново", рекао је Лагумџија.Оставите одговор