Лагумџија остаје на функцији

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није данас подржао захтјев Савеза за бољу будућност БиХ за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије. За смјену је гласало 13, против је било 18, а уздржано пет посланика. Као што је у току расправе најављено, иницијативу су, уз посланике СББ-а, подржали посланици СДА и СДС-а, док су против […]

четвртак, 3 јула, 2014 / 18:32

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није данас подржао захтјев Савеза за бољу будућност БиХ за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије.

За смјену је гласало 13, против је било 18, а уздржано пет посланика.

Као што је у току расправе најављено, иницијативу су, уз посланике СББ-а, подржали посланици СДА и СДС-а, док су против били представници СДП-а и СНСД-а, а ХДЗ БиХ је био уздржан.

У образложењу иницијативе за Лагумџијину смјену СББ је навео масовно незадовољство радом досадашње власти и експлицитне захтјеве за смјену министра иностраних послова БиХ исказане на протестима 7. фебруара, те на пленумима грађана.0 КОМЕНТАРА

 1. Дај људи будите озбиљни.
  Смјена Лагумџије три мјесеца пред изборе има само функцију показивања мишића од стране СДА пред муслиманским изборним тијелом.
  СДС и њихови телали окушавају наметнути тезу да је испуњавање СДА-жеља и гласање за њих просрпски чин.
  СДС и СДА имају потписан споразум и нормално је да СДС гласа како одговара СДА-у.
  Такође је нормално да СНСД гласа контра те двије савезничке странке.

  Око чега је телалук диг’о дреку, јеботе!?

 2. Магарчино Орозе, СДС нема ништа са обрачуном тих ваших неоосманлијских партнера. Ви се батргате вјечито између СДА и Лагумџије, не контате да је то једна те иста опција са два лица, једним за свијет, а другим за унутрашње потребе и бикове попут тебе и наравно твог лакомог шефа главног баје.

  Узгред да обавјестим вјечито слабо обавјештеног Ороза, да је Радончић покретач иницијативе за смјену тог муслиманског ратног кадра Лагумџије, којег сте управо ви из СНСД-а одбранили, политика јуловска из доба Мире се не мијења и остаје на снази док је Додика и Ороза, баба јула се заборавити неће.

 3. Има ли у телелуку неко са 2 даске у глави?
  Да не шаљу више ове идиоте.

  Ово питање вам је отприлике слично оном што је Шешељ поставио судији у вези хомосексуализма.

  Или тврдите да би просрпски било 3 месеца пред изборе сменити бошњачког функционера да би дошао исто Бошњак на иницијативу опет представника Бошњака!?!Шта је ту „просрпски“?

 4. То теби говоре да је било,а није што је општепозната ствар свима,осим телалуку.

  Нема чак ни строгих правила по том питању,само неписана.

  Не знам како би ми или било који други народ Б/Х могао имати и министра финансија, руководиоца СИПА и минстра иностраних послова.

 5. Нема шта да се говори, договорена симетрична ротација коју је чак и ОХР прописао, јасно говори да је мјесто шефа дипломатије припадало Србину, а то је ипак трећа по важности функција у држави. Пошто говеда из СНСД-а и немају политичара таквог профила који би водио дипломатију и тако промовисао и наш ентитет, а да не би дали недај Боже неком из СДС-а, они су то препустили Додиковом љубавнику Лагуџмији, ратном кадру републичкобосанске политике, да би ето добили неко друго мјесто које је опет свакако по констутивности припадало Србима.

 6. Буди нормалан.

  Причаш небулозе и то јавно и нема смисла.Кад би то било тако онда требате да се поклоните Додику још једном јер је умјесто треће узео другу најважнију (финансије).

  Мимо тога што РС води своју спољну политику.

  Ко би тек водио спољну политику у име СДС…не могу ни да замислим.Ко и Шаровић.

  Нема шта,бољи је Бакир и компанија,они уопште немају ратну прошлост.Ти си прилично глуп лик.

 7. Буди нормалан ти говедо једно, дајеш подршку Лагумџији, тачка, крај, шта са тим сад филозофираш?
  Можда је за тебе или за вас СНСД-овце бољи или лошији Бакир, али нико из РС не подржава ни једног ни другог осим вас режимлија, а ви то радите стално.
  Лагумџија је ратни кадар, Додику то не смета, пошто је и он за себе скоро преко Ћургуза фалсификовао прву категорију борца ВРС???B-)

 8. Човек би очекивао да ће бар подмладак телалука бити донекле нормалнији и паметнији,али ивер не пада далеко од кладе.

  Неке основне ствари би морали да знате кад већ о нечему коментаришете.Упознај се са тим који се услови морају испунити да би се организовала власт на нивоу Б/Х.Да ти помогнем…хипотетски,да СДС чини власт на том нивоу,морала би да буде с неком од бошњачких странака у коалициј.СДС би,као пробосанска странка,вероватно одабрала оне који немају везе са ратом,као нпр. сина Алије Изетбеговића или неког сличног.И тврдили би да је то патриотски чин.

  Чуј Лагумџија ратни кадар…а есдеесови пробошњачки партнети тешки пацифисти.Ово је врх.

  Додик је,као сваки тадашњи посланик стекао право да је учесник рата.За разлику од оних који су трговали територијом а наплаћивали у српској крви,мислим да је много већи патриота.

  Кажем,есдеесова политика није пробосанска од јуче,већ од оснивања.

 9. МИП није припадао Србима у овом кругу.
  Једина грешка која је направљена је одустајање од 4 мјеста у Савјету министара која су припадала Србима с обзиром да су сви посланици у овом сазиву из Републике Српске били Срби.

  Послије избора мислим да се треба борити за МИП, који сада припада нама и инсистирати на Министарству цивилних послова, опет. То је кључни ресор на нивоу БиХ.

 10. Сереш, каква коалиција на БХ нивоу? Нема ту никакве коалиције, иде се партиципацијски у ВМ, најбројнија странка из РС и исто тако и из ФБиХ. Ако те двије странке не могу саме формирати већину за СМ, онда упакују ту још понеку резервну странку и тако добију ту већину за изгласавање закона и формирање ВМ.
  Ово што сада ради Додик за Лагумџију је више него коалиција, ово је партнерство које се држи од ко зна кад у договору. Никад се Додик није одрекао своје прве љубави савеза комуниста БиХ, а самим тим ни Лагумџије. Лагумџија је обављо функције током рата, тако да је итекако ратни кадар.

  Додик може имати статус ратног посланика, али припадника ВРС не и никада, то је сумануто и то Додиково наопако дјеловање иде на руку оној муслиманској наопакој теорији да су сви Срби и сви српски политичари злочинци и агресори. Додик није био у рату и ту је крај приче о његовом ратном стажу.

  Гласањем за Додика, гласате за Лагумџију.

 11. СДП није нанио већу штету Српској. Чак су помогли разни Бећиревићи и сл. СДА са друге стране јесте, од Тихића до Изетбеговића. Кроз апелације Уставним судовима до ратног пута. Лично мислим да је СДП мање зло, у сваком случају. Раније се чинило да је Лагумџија много мудрији, ових пар година се показало да није.

 12. Лагумџија је трајно зло, са својом граџанштињом и опцијом грађанске БиХ. Мање зло је оно што је већ прошло, а то је СДА, са њима смо сва питања завршили током рата, даље немају ни они ни ми аспирација. Тек неки повратници су кусур тих ратних обрачунавања, то се може и мора толерисати јер повратак на властиту имовину је једно од основних људских права, према томе то се не смије и не може рачунати у штету или зло према РС.
  Штета је ово што ради двојац Додик-Лагумџија, политика отворених рачуна, са којом РС убрзано економски пропада. Колико смо сад у заостатку за ФБиХ, а 2005. смо им дували за врат?

 13. Синак,информиши се,понављам.Из ПС произилази СМ…а тамо морају бити заступљени сви народи.Немој да те филују затуцани десничарски празноглавци.

  Додик нема ништа посебно,само оно што имају и остали посленици.Додик је један,колико је ратно-профитерске гамади који су били и остали блиски ратној криминалној власти добило бројна незаслужена права и све оно што је покрадено и распродано на српској крви?

 14. Народи и ентитети глупандеру, па баш су се највише копља и ломила око тог ентитетског гласања, да није тако Лагумџија би све брзо завршио што се тиче РС, наравно уз помоћ Додика.

  Информиши се, превише глупости разасипаш око једне очите чињенице, Додик и Лагумџија су трајни БХ партнери, комунистичка прошлост их држи у чврстом загрљају.

 15. Дајте људи из СДСа пошаљите неког информисанијег,па не можете се срозавати на овај ново…

  Мада,да је остао СДС дуже својом погубном,поданичком и стерилном политиком расипања овлаштења давно би РС била прошлост.Чак је и Тадић недавно предлагао закон који доводи у питање ентитетско гласање.Што наравно не долази у обзир.

  Што се тиче ове двојице и комунизма,све,али све је боље од примитивне деснице,што се јасно видело 90-их.Хвала Вам свима за то,надам се да ће брзо биологија да уради свој посао.

  Што се тиче опет ратног пута,највише му и приговарају они који ни на који начин нису допринели одбрани РС,што је трагедија за српску квазидесницу.

 16. @Mr Biggy ako je tvoj posljednji komentar nekakav odgovor na moj prethodni post,odmah da ti kazem da me tvoja pisanija nisu nikada interesovala pa ih nisam ni citao, a pogotovo ih nisam komentarisao, sve do sada jer mi se ucinilo da me prozivas „iza coska“ kako vi sektasi samo i znate. Elem, da sam ti se htio obratiti to bih ucinio direktno kao sto sam i sada tako da gledaj druze svoja posla i bavi se Sektom i ne umisljaj si da su ti pisanija mnogo pametna pa da da ti se ovdje dive ko Njegosu.

 17. Добро бекане Mr Biggy, блејиш како ти главни ован нареди, а суштински и неко чисто убиство се ивијек може политички оправдавати и образлагати. Ти овдје од потпуне љубавно-комунистичке везе, геј лобија, Додик-Лагумџија, измишљаш Ајнштајновске теорије како, од кад, због чега и зашто се воле?
  Они се воле и то је та шема, нас заболе она ствар шта ти мислиш о њиховој љевичарској љубави и пажњи!

 18. Анди,пријатељу…ако ниси читао моје коментаре како претпостављаш да су упућени теби?Одговори на ово,без да читаш питање.

  —————————

  То што ти не можеш да одговориш на неке обичне тезе и безвезе лупаш,не значи да ја „блејим“.

  Надаље,ти тврдиш да је постоји нека „веза“ између дотичних,па ти то и објасни.И мене занима.

  Ја,напротив,тврдим да се ради о искључивој последици постојећег политичког система и евентуално незнатним примесама прагматизма и идеологије.

  Али објасни молим те широј јавности очигледну везу и приближавање есдееса и есдеа,Боскета и Бакира.
  Две комунистичке инекако,али две ратотворне супротставњене десничарске не иде никако.

 19. Ја ти понављам, да се класично убиство може политички правдати, а да ли је морално или није то сасвим друга ствар. Оно што је овдје битно, је та љубав између Додика и Лагумџије, она је јавно демонстрирана и ми само на то указујемо.
  Док твоје нагађање око приближавања СДС-а и СДА, не стоји нигдје аргументима потврђено осим у вашим комуноидним наглабањима да би заштитили своје интересе. Ја не знам да је било кад било ко из СДС-а подржао Бакира, овако како је СНСД сложно и удрарнички стао иза Златка Лагумџије.