Лагумџија: Не интересују ме два ХДЗ-а

Предсједник СДП-а Златко Лагумџија изјавио је данас да СДП не прихвата коалицију о расподјели фотеља по принципу двије бошњачке, двије хрватске и двије српске странке и потврдио да ће потписнице платформе ускоро кренути у формирање власти у Федерацији БиХ "без обзира на блокаде" ХДЗ-а и ХДЗ-а 1990. Лагумџија је рекао да је СПД спреман да […]

понедељак, 14 фебруара, 2011 / 19:53

Предсједник СДП-а Златко Лагумџија изјавио је данас да СДП не прихвата коалицију о расподјели фотеља по принципу двије бошњачке, двије хрватске и двије српске странке и потврдио да ће потписнице платформе ускоро кренути у формирање власти у Федерацији БиХ "без обзира на блокаде" ХДЗ-а и ХДЗ-а 1990.

Лагумџија је рекао да је СПД спреман да разговара, ако предсједници СДА Сулејман Тихић, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и ХДЗ-а 1990 Божо Љубић желе да разговарају о платформи коју су потписале СДП, СДА, ХСП и Народна странка "Радом за бољитак".

"Уколико било ко жели да прави коалицију о расподјели фотеља по принципу двије бошњачке, двије хрватске и двије српске странке онда је то без СДП-а, јер смо ми и хрватска и бошњачка и српска странка", рекао је Лагумџија у Мостару, гдје се састао са Тихићем, предсједником ХСП-а Звонком Јуришићем и предсједником Народне странке "Радом за бољитак" Младеном Иванковићем-Лијановићем.

Тихић се након овог састанка сусрео са Човићем и Љубићем, а Лагумџија је рекао новинарима да овом разговору не присуствује, јер је "за СДП једини прави пројекат платформа четири странке".

"Тихић, Човић и Љубић имају шта да разговарају, а уз дужно поштовање СДП не прихвата било какве договоре који ће кренути од тога да потписници платформе не стоје иза свог пројекта", рекао је Лагумџија.

Он је поновио да је неприхватљиво што два ХДЗ-а у Федерацији БиХ и даље блокирају успостављање власти.Оставите одговор