Лагумџија најавио: У року од 15 дана усвајамо закон о војној имовини

Предсједник СДП-а Златко Лагумџија рекао је да ће се текст приједлога закона о државној и војној имовини наћи пред Савјетом министара наредне седмице и да очекује да би у наредних 15 дана могао да буде усвојен у Парламентарној скупштини БиХ по хитној процедури. Лагумџија је рекао новинарима да ће на основу договора премијера Републике Српске […]

субота, октобар 5, 2013 / 14:49

Предсједник СДП-а Златко Лагумџија рекао је да ће се текст приједлога закона о државној и војној имовини наћи пред Савјетом министара наредне седмице и да очекује да би у наредних 15 дана могао да буде усвојен у Парламентарној скупштини БиХ по хитној процедури.

Лагумџија је рекао новинарима да ће на основу договора премијера Републике Српске Жељке Цвијановић и Федерације БиХ Нермина Никшића, ускоро бити изабрана нова управа и сачињен инвестициони план "Електропреноса".

Текст приједлога закона припремила је радна група Савјета министара, којом предсједава Бариша Чолак, а члан је Средоје Новић.

На састанку делегација СНСД-а и СДП-а, које су предводили лидери странака Милорад Додик и Златко Лагумџија, у Сарајеву је данас разговарано и о састанку у Бриселу, односно како да сви његови учесници допринесу да се 10. октобра у Брисел дође са усаглашеним рјешењем за одлуку "Сејдић и Финци" и механизам координације.

Лагумџија је рекао да су ставови о овим питањима приближени.

Он је рекао да су заједничка улагања у слив средња Дрина пројекат вијека, на којем ће радити владе Републике Српске и Федерације БиХ.

"Нашли смо данас формулу да и Србија и БиХ треба да раде заједно на Дрини, уз сарадњу са страним партнерима", рекао је Лагумџија.

Лагумџија је рекао да ће се органи странке одредити о томе како ће о смјени актуелног министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића гласати посланици СДП-а.

Делегацију СНСД-а на састанку су чинили и међународни секретар Жељка Цвијановић и члан Извршног одбора странке Средоје Новић, а у делегацији СДП-а били су и потпредсједник странке Дамир Хаџић и члан Предсједништва те партије Нермин Никшић.

Додик: Закон о војној имовини деблокира Акциони план за чланство у НАТО

Делегације СНСД-а и СДП-а, које предводе лидери странака Милорад Додик и Златко Лагумџија, усагласиле су данас у Сарајеву текст приједлога закона о државној и војној имовини и приједлога закона о предузећу "Електропривреда БиХ".

Додик и Лагумџија су увјерени да имају парламентарну већину за усвајање ова два приједлога закона у парламенту БиХ.

Додик је рекао новинарима да закон о државној и војној имовини рјешава питање статуса ОХР-а и проблеме деблокаде Акционог плана за чланство у НАТО.

Он је истакао да је проблем "Електропреноса" могао да буде ријешен и раније, те додао да је сада постигнут компромис.

У Сарајеву је данас разговарано и о састанку у Бриселу, односно како да сви његови учесници дају допринос да се 10. октобра у Брисел дође са усаглашеним рјешењем за "Сејдић и Финци" и механизам координације.

Додик да је рекао да је кључно питање када је ријеч о одлуци "Сејдић и Финци" сада на федералним партнерима, али је и Република Српска спремна да буде од користи.

На састанку је било ријечи и о заједничким улагањима у слив Средња Дрина.

Додик је рекао да је овај пројекат исплатив само у варијанти када је договорен са италијанским партнером.

"Пројекат има перспективу и ово је једини начин да се нешто направи на Дрини", рекао је Додик.

Говорећи о актуелном министру спољне трговине и економских односа БиХ Мирку Шаровићу, Додик је рекао да ће он бити смијењен са те функције за 15 дана и да ће се ово питање брзо наћи на сједници парламента БиХ.0 КОМЕНТАРА

 1. Mladen Bosić (5.10.2013.): „Знамо шта је Додик прихватио, јер смо имали и ми понуду и Лагумџија то јавно каже – то је усвајање закона о војној имовини за бржи пут БиХ према НАТО савезу.“

  „Додик је рекао новинарима да закон о државној и војној имовини рјешава питање статуса ОХР-а и проблеме деблокаде Акционог плана за чланство у НАТО.“

  x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(

  Дошао на власт на НАТО тенковима!

 2. „На састанку је било ријечи и о заједничким улагањима у слив Средња Дрина.“

  ??????????????????????????????????

  Па служба Додиковог политичког тате Милошевића је „очистила“ границу на Дрини од Муслимана, а Додик враћа Мурата Шабановића у Вишеград. Хоће ли то хидролектране бити заједничка имовина ФБиХ и РС? Шта ће Додик све дати Лагумџији да би спасио своју главу?

 3. 2373.
  ЛАЖГУМЏИЈА
  ПРОТИЧЕ
  РИЈЕКОМ
  ДРИНОМ

  ……………

  „Лагумџија, и његова Есдепе, у својој су сржи Политичка Лаж. Самим преименовањем Сарајевског Ортодоксног Цекаја у Социјалдемократију, остварена је једна од већих политичких лажи на Булкану, у сфери политичке артикулације. Било је таквих још.
  Али. Лагумџија и Есдепе, само су логичан наставак традиције лажне политичке артикулације и лидерства које се практикује на муслиманима, касније Бошњацима, у БиХ.

  ………………….

  И као што су хидрокомичне тезе о томе како велике босанскохерцеговачке паре отичу Дрином, хидроенергетски потенцијал, као нешто што нам је дано, а ми само блејимо као телад.
  Познато је да је Лагумџија тражио да се и Сарајево укључи у инвестирање у хидроелектране на Дрини, у склопу концесиомнарских пројеката са великом њемачком компанијом.
  Те хидрокомичне тезе Лагумџија је изнио на неком економском формуму о теми Дркадедалулу, али је не вади, који никога не обавезује а фолирантима пауер поинта, или обичним фолирантима као што је Лагумџија, служи да се утуче која дневница, која нарцисоидија и који плусић о сопственој важности коју они кретени, из свакодневног окружења, не схватају.
  Лагумџија муслиманима, Бошњацима, обичном пописном дуњалуку, у ствари, шири лажи о важности Сарајева када је у питању Дрина. Он њима лаже да је његова, и сарајевска, политика избила на Дрину. Да се Велико Сарајево простире од Хамдије Липоваче до Дрине. Лаже им да Дрина није између Републике Српске и Србије. Лаже им да не постоји пјесма Марш на Дрину већ само Акшам падну на Дрину нам ладну.
  Муслимани у БиХ, Бошњаци, начекаће се реалне националне политике, ако је она уопште могућа.“

  Погодите аутора!

 4. „Познато је да је Лагумџија тражио да се и Сарајево укључи у инвестирање у хидроелектране на Дрини, у склопу концесиомнарских пројеката са великом њемачком компанијом.

  Лагумџија муслиманима, Бошњацима, обичном пописном дуњалуку, у ствари, шири лажи о важности Сарајева када је у питању Дрина. Он њима лаже да је његова, и сарајевска, политика избила на Дрину. Да се Велико Сарајево простире од Хамдије Липоваче до Дрине. Лаже им да Дрина није између Републике Српске и Србије.“

  KO ЈЕ С ЛАГУМЏИЈОМ ПОТПИСАО „СРЕДЊУ ДРИНУ“? Нисам толико у теоријама завјере, али након Брчког и свега сумњам да има неке задатке на штету Републике Српске, како би се толико ослабила да постане економски и територијално неодржива.

  ЗАУСТАВИТЕ ТОГ ЧОВЈЕКА док није прекасно!

 5. „сумњам да има неке задатке на штету Републике Српске„

  ја не сумњам ни мало. шта више, очигледно је то од старта његовог. имали смо једну расправу овде, давно давно, гдје је неколико људи тврдило да он то ради због личног интереса, користи и моћи, а мени то ни тад није звучало логично. у сваком случају, довољно га је погледати. једино што мене копка, али не баш да ме стварно интересује, јесте колико ту има личних амбиција у том што ради, а колико је због посла.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *