Лагумџија: Кукић кандидат платформаша

Професор социологије Славо Кукић кандидат је политичких странка потписница платформе за предсједавајућег Савјета министара БиХ, саопштио је предсједник СДП-а Златко Лагумџија након консултација у Предсједништву БиХ. Лагумџија је рекао да приједлогом ове "нестраначке личности партије платформе пружају руку осталима у БиХ да се брже формира власт". "Сад се очекује да Предсједништво испоштује рок и изјасни […]

петак, 3 јуна, 2011 / 14:57

Професор социологије Славо Кукић кандидат је политичких странка потписница платформе за предсједавајућег Савјета министара БиХ, саопштио је предсједник СДП-а Златко Лагумџија након консултација у Предсједништву БиХ.

Лагумџија је рекао да приједлогом ове "нестраначке личности партије платформе пружају руку осталима у БиХ да се брже формира власт".

"Сад се очекује да Предсједништво испоштује рок и изјасни се о свим приједлозима до 14. јуна", додао је Лагумџија.

Он је напоменуо да не долази у обзир никакво условљавање за формирање власти на државном нивоу реконструкцијом федералне Владе.

Састанком са СДП-ом завршене су консултације о предсједавајућем Савјета министара БиХ. Консултације су данас обављене и са СДС-ом, ХДЗ-ом БиХ, те Странком демократске акције.

Јуче су консултације обављене са представнцима осам странака – Савеза за бољу будућност БиХ, ПДП-а, Хрватске странке права, Демократске народне заједнице, Демократског народног савеза, Народне странке "Радом за бољитак", СНСД-а и ХДЗ-а 1990.

Од 13 парламентарних странака које су позване на дводневне консултације учешће је потврдило 12, док је Странка за БиХ обавијестила Предсједништво БиХ да неће учествовати.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић одржаће данас конференцију за новинаре на којој ће сумирати ставове након обављених консултација чланова Предсједништва са представницима политичких странака у парламенту БиХ у вези са избором предсједавајућег Савјета министара БиХ. Конференција за новинаре је заказана за 13.15 часова.Оставите одговор