Лагумџија: Човић се удружио са Додиком

Социјалдемократска партија БиХ сматра да се отвореном подршком најављеном референдуму у Републици Српској предсједник Хрватске демократске заједнице БиХ Драган Човић придружио предсједнику РС Милораду Додику у отвореном сукобу са САД и ЕУ. Како је саопштено из СДП БиХ, Човићева подршка Додиковом дјеловању сврстава га међу противнике БиХ и њене интеграције у ЕУ и НАТО. "Подржавањем […]

уторак, мај 10, 2011 / 15:02

Социјалдемократска партија БиХ сматра да се отвореном подршком најављеном референдуму у Републици Српској предсједник Хрватске демократске заједнице БиХ Драган Човић придружио предсједнику РС Милораду Додику у отвореном сукобу са САД и ЕУ.

Како је саопштено из СДП БиХ, Човићева подршка Додиковом дјеловању сврстава га међу противнике БиХ и њене интеграције у ЕУ и НАТО.

"Подржавањем нелегалног референдума, који представља одустајање од Дејтонског споразума и самим тиме пријетњу миру у БиХ и региону, лидер ХДЗ-а БиХ је окренуо ту странку и против става званичног Загреба који је јуче недвосмислено стао уз бок евроатлантском блоку у УН", сматрају у СДП-у БиХ.

Из СДП-а БиХ наводе да Човићева изјава представља додатни разлог да међународних представник без икаквог одлагања, у складу са његовим обавезама проистеклим из Дејтонског споразума, поништи одлуку о референдуму, онемогући његово одржавање и изрекне одговарајуће санкције за све који су одговорни за нападе на уставни поредак и мир у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *