Лацио новчано кажњен због расистичког понашања навијача

Италијански клуб Лацио кажњен је са 40.000 евра због расистичког понашања његових навијача током утакмице Лиге Европе прошлог месеца против Тотенхема, саопштила је Европска фудбалска Унија (УЕФА). Према медијским извјештајима, играчи Тотенхема Џермејн Дефо, Арон Ленон и Андрос Таунсенд вријеђани су на расној основи, навијачи Лација су пуштали мајмунске крике када су имали контакт с […]

петак, октобар 19, 2012 / 08:34

Италијански клуб Лацио кажњен је са 40.000 евра због расистичког понашања његових навијача током утакмице Лиге Европе прошлог месеца против Тотенхема, саопштила је Европска фудбалска Унија (УЕФА).

Према медијским извјештајима, играчи Тотенхема Џермејн Дефо, Арон Ленон и Андрос Таунсенд вријеђани су на расној основи, навијачи Лација су пуштали мајмунске крике када су имали контакт с лоптом, иако је менаџер клуба из Лондона Андре-Виљаш Боаш рекао да није чуо ништа.

Утакмица Ј групе Лиге Европе, којој је присуствовао и предсједник УЕФА Мишел Платини, одиграна је 20. септембра на Вајт Харт Лејну и завршена је неријешено 0:0.

УЕФА је под све већим притиском да предузме нешто више од новчаних казни тимовима чији су навијачи криви за расистичко понашање.

Млади репрезентативац Енглеске Дени Роуз рекао је да је био злостављан на расној основи током утакмице против селекције Србије у уторак у Крушевцу, у реваншу баража за првенство Европе.

Након те утакмице, коју је млади енглески тим добио резултатом 1:0, избила је општа туча играча и чланова стручног штаба, а УЕФА је у сриједу покренула дисциплински поступак против фудбалских савеза Србије и Енглеске.

О догађањима на утакмици у Крушевцу Контролна и Дисциплинска комисија УЕФА расправљаће на редовном састанку заказаном за 22. новембар.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *