Кузмановић: конституисање власти ријешити правно

ПАЛЕ – Предсједник Удружења правника Републике Српске Рајко Кузмановић рекао је данас на Палама да проблем застоја у конституисању власти у Федерацији БиХ не може ријешити политика, него право, односно придржавање закона и Устава БиХ. "Треба да изграђујемо владавину права, да се представимо као ентитет који гарантује да ће бити остваривана људска права и слободе, […]

петак, 8 априла, 2011 / 16:00

ПАЛЕ – Предсједник Удружења правника Републике Српске Рајко Кузмановић рекао је данас на Палама да проблем застоја у конституисању власти у Федерацији БиХ не може ријешити политика, него право, односно придржавање закона и Устава БиХ.

"Треба да изграђујемо владавину права, да се представимо као ентитет који гарантује да ће бити остваривана људска права и слободе, али на основи Устава и закона", рекао је Кузмановић новинарима на скупу Удружења правника подружнице Источно Сарајево.

Кузмановић, који је на скупу говорио о правној ситуацији у Српској, навео је да је право данас постало основни ослонац развоја, јер се политика већ увелико иживјела и дала што је могла, па се сада неки политички ставови морају пренијети на правни интерес.

Предсједник Удружења правника подружнице Источно Сарајево Драган Голијан изразио је задовољство што данашњем скупу присуствује Кузмановић који је и предсједник Академије наука РС, истичући да право до сада није добило своје мјесто ни у РС, ни у БиХ, јер су законе правили "они који не познају право".

Он је рекао да данашњи скуп Удружења правника подружнице Источно Сарајево представља припрему за правничке дане који се одржавају у Бањалуци првог викенда у октобру.

Кузмановић је посјетио и Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву гдје је одржао предавање и разговарао са деканом овог факултета Миланом Томићем.

Данашњи скуп организовали су Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву и Удружење правника подружнице Источно Сарајево.0 КОМЕНТАРА

  1. Свака част Приједор. Потписујем све што си написао. Додик је таква морална нула и мало је сувише података остало о његовом дупелизању странаца и окупатора СФОР. Сад ту продаје неко поштење и Србство.