Кузмановић: Историјски дан за Модричу и РС

МОДРИЧА – Предсједник Републике Српске, Рајко Кузмановић, оцијенио је да данашње пуштање у рад погона хидрокрекованих уља и парафина у Рафинерији уља Модрича представља историјски дан не само за раднике тог колектива и општину Модрича, већ и за РС, БиХ и знатно шире. "Ово је од великог значаја јер се данас ставља у погон посебно […]

четвртак, април 2, 2009 / 11:29

МОДРИЧА – Предсједник Републике Српске, Рајко Кузмановић, оцијенио је да данашње пуштање у рад погона хидрокрекованих уља и парафина у Рафинерији уља Модрича представља историјски дан не само за раднике тог колектива и општину Модрича, већ и за РС, БиХ и знатно шире.

"Ово је од великог значаја јер се данас ставља у погон посебно постројење за чије покретање се чекало десет и више година. Осим тога веома је битно што се ствара савез, односно јединствена веза између Рафинерије нафте у Броду и Рафинерије уља у Модричи", рекао је Кузмановић на конференцији за новинаре у Модричи.

Он је додао да постоје намјере да се та два града и фабрике повежу инфраструктурним везама ради унапређења њихових дјелатности.

Предсједник РС сматра да је од велике важности то што ће производи Рафинерије уља Модрича одмах бити усмјерени према купцима.

"Ово су производи који неће стајати у магацинима јер за њих постоје купци, с обзиром да постоји само једна фабрика ове врсте у Европи", закључио је Кузамновић.

Осим Кузмановића, конференцији за новинаре данас у просторијама Рафинерије уља у Модричи присуствовали су и премијер РС Милорад Додик, представници руске компаније "Зарубежњефт", руски амбасадор у БиХ Константин Шувалов, представници руске банке "Вњешеконом" и представници Рафинерије уља Модрича.

У Рафинерији уља Модрича данас су пуштени у рад, погон за производњу хидрокрекованих базних уља и погон за производњу парафина.

Свечано пуштање у рад нових погона обавили су предсједник Владе РС Милорад Додик, чланови руководства руске компаније "Зарубежњефт" и директор Рафинерије уља Перо Дугић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *