Kустурица поново тужио уредника Е-новина

БЕОГРАД – Режисер Емир Кустурица поднио је још једну тужбу против уредника портала Е-новине Петра Луковића. Кустурица сада тражи да му Луковић плати три милиона динара због увреда, псовки и вулгарности у тексту „Једна мала сарајевска анализа”, саопштио је данас Кустурицин адвокат Зденко Томановић. „Нова тужба, као и раније тужбе, не представља покушај да се […]

уторак, март 15, 2011 / 13:45

БЕОГРАД – Режисер Емир Кустурица поднио је још једну тужбу против уредника портала Е-новине Петра Луковића.

Кустурица сада тражи да му Луковић плати три милиона динара због увреда, псовки и вулгарности у тексту „Једна мала сарајевска анализа”, саопштио је данас Кустурицин адвокат Зденко Томановић. „Нова тужба, као и раније тужбе, не представља покушај да се ограничи слобода јавног информисања, нити је покушај затварања јавног гласила, него захтјев за припадајућу заштиту права гарантованих домаћим и међународним стандардима, онда када непристојни изрази превазилазе границе негативног мишљења а изнијете неистине излазе из граница новинарског кодекса и постају аргумент за наметање јавног презира”, навео је Томановић у саопштењу.

Тужба је поднијета Вишем суду у Београду, а текст „Једна мала сарајевска анализа” објављен је 15. фебруара на порталу www.e-novine.com.

Кустурица је првом тужбом против Луковића, коју је поднио 1. фебруара, затражио два милиона динара одштете због „повреде угледа и части и нанијете душевне боли” нанијетих текстом „Новогодишња бајка за убице”, а тужио је ауторе текста Зорана Јанића и Мирослава Бојчића.

Режисер је због тог текста тужио и Б92, као власника интернет домена www.pescanik.net који је објавио текст.

Томановић је објаснио да је Б92 тужен јер портал Пешчаник није регистровано јавно гласило, не објављује импресум и нема главног и одговорног уредника, те је тужба поднијета на основу Закона о облигационим односима против власника домена, односно Б92, а не на основу Закона о јавном информисању. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *