Дани(ј)ел Симић

Кустурица је највећи живи Србин

"У Београду брину какву је слику паљевина послала у свијет. У преводу: они нек нас гузе, ми треба да се извињавамо што им окрећемо леђа"

четвртак, 3 јануара, 2008 / 13:54

И шта сад још треба? Шта то треба да се накот хуманоида по имену Срби, коначно пробуди из сна? Тинејџ каменаре и демонстрације по малопродајним објектима, не рачунам у буђење. То је само РЕМ-фаза након које ћемо, ако на томе остане, упасти у још дуготрајнију фазу дубоког сна.

А како и не би, кад наши медији традиционално консултују исламизирану браћу, те Лајчака, Инглиша, Грегоријана, Рајкрофта… Шта па они мисле о Хашиму Тачију? Но, медији само прате политичаре, па пусте ову братију да серенда како морамо поштовати устав тзв. БиХ, тзв. мировни споразум из Дејтона, те како је ампутација Косова посљедица катастрофалне Милошевићеве политике, коју настављају Додик и Коштуница. А кога брига, питам ја вас, шта имају рећи истакнуте вође удруженог злочиначког подухвата; који не само да крши Устав Србије, већ војном агресијом гази и Повељу УН?

Принуђени смо слушати ове курве како меде о поштењу, а да их нико адекватно не оспорава. Зато улажем званичан протест Влади РС, јер ми није омогућено да хистеришем и патетишем у пуном капацитету. Да зазивам Стефана Твртка, Влатка Вуковића и Лазара Хребељановића, опредјељујући нас за небеско или земаљско царство. Допуштено је ђацима, студентарији, и патриотским невладиним организацијама криминалне елоквенције. Како је, уосталом, и ред у оваквим приликама.

Него, зашто ја морам бити тај, који ће разложно и прибрано демантовати њихов семантички гној? Јел’ ја једини видим да устав тзв. БиХ указима мијењају којекакви јебивјетри из ЕУ? Јел’ само ја знам да, по том истом Дејтону, постоји Војска РС? Јел’ то моја генерација памти, како шестогодишњи Милошевић није, протјеранима од балиста и фашиста, могао 1947. узети земљу и забранити да се врате на Косово? Јел’ Слобо командовао милицијом, која је након Брионског пленума 1966. пуштала да се Срби убијају без суда? Јел’ он националној мањини дао Универзитет на матерњем језику? Јел’ он силовао, ломио гробља и палио цркве; па послије парама од наркотика куповао тако нађубрену земљу? Јел’ он бојкотовао демократске изборе? Јел’ се оно 1995. унилатерално прогласио главним фактором стабилности на Балкану, или га пак крунисаше Холбрук и Олбрајтова? Јел’ сам себе 1999. зајебао око ове титуле, па криминалце типа Тачи обучио, наоружао, и инструисао да врше акте тероризма? Јел’ он измислио доктрину Рачак-Маркале? Јел’ он бомбом из Ф-16 угљенисао колону Шиптарских избјеглица, јер није бјежала довољно увјерљиво за камере? Јел’ их он, након 5. октобра, охрабривао да не преговарају са демократском Србијом? Јел’ им он данас војском брани државу?

Де ви, господо министри који контролишете РТРС, направите пар документараца о томе. Или барем да су, и поред усташког геноцида, Срби 1945. били већина у БиХ. Да су поступци нациста, комуниста и ЕУ – готово идентични. У БиХ, као и на КиМ. Просто воле да наталитет, пописе, реформе устава и војно ангажовање против Срба – пласирају парцијално. Премало је простора у мојој колумни за то.

Уосталом, отимање Косова у вељачи, најавио сам још у просинцу. То што сте ви, као и Слободан М, од лектире прочитали само Приче о Титу, то је други пар приглавака. Колумне, кажу, пишу и читају људи виших интелектуалних стремљења. Обзиром да скупштину не одржасте 17.02, ви сад можете престати. Сем да не знате изреку гвожђе се кује док је вруће, показали сте се и као путари, које изненади снијег у фебруару. Јасно је да немате муда за независност. Питање је имате ли их и за друге ствари. Ако добро бројим, РС је изгубила 54. надлежности; а ви на валу овог глобалног политичког потреса, не успјесте вратити ни једну. Онда вам ово што слиједи, свеједно ништа неће значити.

Дакле – буђење!

У Србији немају појма шта ће. Пустили су да плане амбасада САД, како би народу мало одврнули вентил. Другог одговора немају, осим да се кољу за власт. Престанимо чекати на Србију. Она сад гледа у нас да је водимо! (Куку њој.) Међу интелектуалном елитом у Београду, већина су они што се брину какву је слику паљевина послала у свијет. У преводу: они нек нас гузе, ми треба да се извињавамо што им окрећемо леђа. Запад, тобож, не зна што чини.

И то је сан самртни, из којег се ваља будити. Престати с разматрањем ставова те, од њих добро плаћене мањине. Која нам набија комплексе, тврдећи да смо се огријешили о цивилизацијске вриједности, а не о силу и голи интерес САД и ЕУ. Сада је важније чувати дух народа, него територију. А за то се не добија ни донација, а камо ли оскар.

Зато сам Кустуричин, у Београду нападани говор (Гдје су вечерас домаћи мишеви, који лажу за плату, и говоре да смо нико и ништа), доживио као личну сатисфакцију. Мени, усамљеном у културној клими, гдје си примитиван ако се не продаш за два семинара и три визе. Гдје те руководећи цијене и помажу, искључиво ако те признају на Западу. Е сад, руководећи, признали су Тачија. Па ви видите. Умјесто вас, мени је Емир оснажио понос што сам Србин.

А Срби не љубе руку која их туче.Оставите одговор