Куста о сједењу за столом са Путином

Режисер Емир Кустурица изјавио је да је руски предсједник Владимир Путин спреман да истраје у борби против џихадиста. Кустурица, који је сједио за истим столом са руским предсједником на недавној прослави десет година рада телевизије "Раша тудеј", навео је да је са Путином разговарао о компликованој ситуацији у свијету и борби са џихадом. "Рекао ми […]

субота, 12 децембра, 2015 / 11:00

Режисер Емир Кустурица изјавио је да је руски предсједник Владимир Путин спреман да истраје у борби против џихадиста.

Кустурица, који је сједио за истим столом са руским предсједником на недавној прослави десет година рада телевизије "Раша тудеј", навео је да је са Путином разговарао о компликованој ситуацији у свијету и борби са џихадом.

"Рекао ми је да планира да Русија постане највећи произвођач органске хране, што код мене изазива велико поштовање", изјавио је Кустурица за београдски "Блиц".

Он је додао да је у шали предложио Путину формирање војних база у Србији и за једну од њих понудио свој Мећавник на Мокрој Гори.

"То је била шала, наравно. Путин је искрен човјек, велики државник. Одаје утисак уморног човјека, засићеног проблемима, који се налази пред арбитражним одлукама, које треба да донесе за добробит човјечанства", рекао је Кустурица.

Према његовим ријечима, са Путином је разговарао о медијском утицају на прилике у свијету, економским санкцијама, погубности западне политике, о заједничким пријатељима Никити Михалкову и бившем уругвајском предсједнику Хосеу Мухики.

Кустурица је на прослави годишњице "Раша тудеј" наступио са својим "Но смокинг оркестра". Он је навео да га је на прославу звала главни уредник те телевизије, која је истински заљубљена у његове филмове и умјетност, која се опире комерцализацији.

"За разлику од западних главнокомандујућих телевизија, које свијет представљају линеарним сликама, `Раша тудеј` то приказује комплексније. Оно што је у Србији тешко замисливо, у Русији је сасвим могуће, нема ту пуно мистике", рекао је Кустурица.

Прослављени режисер је са супругом Мајом био међу пробраним гостима на прослави десетогодишњице телевизије "Раша тудеј", а сједио је за централним столом са Путином.

Кустурица је за "Вечерње новости" рекао да је са Путином имао срдачан пријатељски разговор и да као такав није за јавну употребу.

"Довољно је рећи да смо размијенили мисли о тренутној кризи. Путин је предсједник, ја сам филмски редитељи, па тај разговор нема политичко значење", рекао је Кустурица.0 КОМЕНТАРА

 1. Nego sjećate li se vi one priče o potkovanom Rasimu, napisane 93.

  Kažu da nas je pisac priče opljačkao više nego sve osmanlije zajedno za 500 godina.
  A, tek ,kažu, koliko nas je taj isti rasimovac opljačkao u sinhronizaciji sa nekakvim, nedomubogdabogda, bajom.

  Vele, osmanlije smo nekako izdurali, i poslije njih , uzdigli se, ali poslije ovih, dabogda.

  Iza sebe , kažu, sprženu zemlju ostavljaju….

  E sada ,ko je pisac Potkovanog Rasima, i ko je baja, nemam pooooojma.

  A, vi?

 2. Tu sam ja Simo,ne brini.Samo sam promjenio mjesto stanovanja.Koju godinu cu provesti u normalnijim uvjetima rjesavanja egzistencije.Kad uslovi budu bolji i poslovna klima,vracam se.To ce se desiti kad ode ova vlast,i kad se barem donekle popravi ova katastrofalna situacija u privredi.Usput,tu gdje sad zivim nema se vremena za bezvrijedna prepucavanja.Ti se nista ne brini.Ti ces imati posao i kad ode gospodar RS-a.Takvi kao ti imaju vise „dresova“ neg sto se oni mogu izmjenjati.Ipak ,potrudi se da ne ostetis jagodice od pisanja,jer ti idu teska vremena.Branjenje neodbranjivog.

 3. Баш ме интересује како би неки реаговали да се Кустурица поново врати из чукунђедове, у прађедовску вјеру?
  Исто тако ме интересује како би после тога режимске слуге у Српској и Србији писале о њему?