Курт Велдон убјеђује Гадафија да поднесе оставку

Бивши амерички конгресмен Курт Велдон отпутоваће данас у Триполи како би покушао да убиједи Моамера Гадафија да поднесе оставку и оконча крвопролиће у Либији. Велдон је у тексту објављеном у "Њујорк тајмсу" изразио наду да ће током данашње посјете Триполију успјети да убиједи Гадафија да оде са власти. "Довољно смо се пута срели да знам […]

среда, април 6, 2011 / 14:48

Бивши амерички конгресмен Курт Велдон отпутоваће данас у Триполи како би покушао да убиједи Моамера Гадафија да поднесе оставку и оконча крвопролиће у Либији.

Велдон је у тексту објављеном у "Њујорк тајмсу" изразио наду да ће током данашње посјете Триполију успјети да убиједи Гадафија да оде са власти.

"Довољно смо се пута срели да знам да ће бити веома тешко натјерати га да се покори", навео је Велдон, који у Триполи одлази на позив Гадафија.

Бивши представник републиканаца из Пенсилваније предводио је делегацију Конгреса у посјету Либији 2004. године.

 

Либијски побуњеници саопштили су синоћ да НАТО реагује сувише споро против снага лојалних пуковнику Моамеру Гадафију и да ће затражити од Савјета безбједности УН да суспендује ангажман Алијансе ако не буде правилно спроводила резолуцију.

Вођа побуњеничких снага Абдел Фатах Јунес рекао је да НАТО својом неактивношћу омогућава Гадафијевим снагама да напредују и "свакодневно" убијају становнике града Мисрате.

Алијанса је ове седмице преузела команду над међународном интервенцијом у Либији од САД, које су повукле своје авионе из борбених мисија и преузеле позадинску улогу пружања подршке овој операцији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *