Курешевић: Штета од пожара фабрике "Компекс" милион и по марака

У пожару у фабрици "Компекс" у Шамцу изгорио је пословни објекат површине 2 000 метара квадратних који је користила фирма за производњу спужве "Вапекс" из Србије, рекао је директор "Копекса" Марко Курешевић, наводећи да се штета процјењује на милион и по марака. Пожар, који је избио синоћ око 22.00 часа у бившој фабрици "Шит" Шамац, […]

уторак, 28 јуна, 2011 / 15:29

У пожару у фабрици "Компекс" у Шамцу изгорио је пословни објекат површине 2 000 метара квадратних који је користила фирма за производњу спужве "Вапекс" из Србије, рекао је директор "Копекса" Марко Курешевић, наводећи да се штета процјењује на милион и по марака.

Пожар, који је избио синоћ око 22.00 часа у бившој фабрици "Шит" Шамац, захватио је већи дио производне хале "Вапекса", магацински простор и спољашни дио у коме је био смјештен материјал за производњу, те два камиона и два виљушкара.

"Потпуно је срушено око 1 016 метара квадратних. Други објекат од око 960 метара квадратних није срушен, али је уништен кров и скоро све што је било унутра", прецизирао је Курешевић.

Он није могао да каже шта је узрок пожара, али је рекао да не вјерује да је ријеч о људском фактору.

Пожар су локализовале ватрогасне јединице из Шамца, Модриче и Брчког јутрос око 5.00 часова. Жртава није било.

Осим србијанске фирме "Вапекс", која је власништво руске фирме, у саставу "Компекса" из Шамца су још четири фирме. Фирме су смјештене на површини од 6 140 метара квадратних.

Курешевић је рекао да је у ове четири фирме, које су закупиле простор, запослено 25 радника. "Са фирмом `Вапекс`, у којој је избио пожар, имамо уговор о закупу у коме је строго дефинисано да су обавезни да ураде све да би фирма била обезбијеђена од пожара, јер је ријеч о запаљивим материјалима", рекао је Курешевић.

О пожару је обавијештен окружни тужилац који би требало да стигне на лице мјеста да би утврдио узрок пожара.



Оставите одговор