Кунић: Махинације у Сребреници су кривично дјело

Масовно одјављивање фиктивних бирача из Сребренице показује да су постојале злоупотребе и махинације бирачким тијелом, што је незаконито у свакој цивилизованој земљи и представља кривично дјело, изјавио је Срни посланик ДНС-а у Паредставничком дому Парламентарне скупштине БиХ Петар Кунић. "Неко би морао да због тога повуче консеквенце и да одговара, а на сцену би морали […]

субота, октобар 13, 2012 / 08:54

Масовно одјављивање фиктивних бирача из Сребренице показује да су постојале злоупотребе и махинације бирачким тијелом, што је незаконито у свакој цивилизованој земљи и представља кривично дјело, изјавио је Срни посланик ДНС-а у Паредставничком дому Парламентарне скупштине БиХ Петар Кунић.

"Неко би морао да због тога повуче консеквенце и да одговара, а на сцену би морали да ступе органи гоњења који би требало да поднесу пријаве“, рекао је Кунић.

Он је рекао да би на то требало да реагује и Централна изборна комисија БиХ, која не би требало да проглашава изборне резултате док се те ствари не изведу на чистац.

Према његовим ријечима, ако се неко пријављује само да би гласао и након тога се одјављује, чини кривично дјело, јер на неки начин врши злоупотребу Изборног закона.

"То је незаконит чин, односно изборни инжењеринг, јер се планирано ради на томе да неко оствари бољи изборни резултат, што није дозвољено ни у једној цивилизованој држави“, рекао је Кунић.

У Сребреници је у току само четири дана након локалних избора у БиХ, 206 лица одјавило мјесто пребивалишта, подаци су Министарства унутрашњих послова Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

  1. Као професор на Правном факултету, било би добро да кажете и које је дјело у питању или можда не знате ни сами, него онако нешто да изјавите.
    Г.Кунић шта ћемо са дефектима у изборним законима? Да ли сте као посланик у Парламетарној скупштини БиХ тражили измјене овог закона или вам је само битна плата?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *