Кукић дефинитивно отпао за мандатара!

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ ни данас, у другом кругу гласања, није подржао кандидата Предсједништва БиХ за предсједавајућег Савјета министара БиХ Славу Кукићу. Против Кукића гласало је 16 посланика – СНСД-а, СДС-а, ПДП-а, ХДЗ-а, ХДЗ-a 1990 и Странке за БиХ, а подршку Кукићу је дало преосталих 17 посланика из Федерације БиХ. Представнички дом у првом […]

четвртак, 14 јула, 2011 / 22:40

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ ни данас, у другом кругу гласања, није подржао кандидата Предсједништва БиХ за предсједавајућег Савјета министара БиХ Славу Кукићу.

Против Кукића гласало је 16 посланика – СНСД-а, СДС-а, ПДП-а, ХДЗ-а, ХДЗ-a 1990 и Странке за БиХ, а подршку Кукићу је дало преосталих 17 посланика из Федерације БиХ.

Представнички дом у првом кругу гласања одржаном 29. јуна није подржао Кукића, када је такође добио општу већину парламента, али не и ентитетску већину из Републике Српске.

Предсједништво БиХ је претходно прегласавањем српског члана Предсједништва БиХ Небојше Радмановића, предложило Кукића као кандидата за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

У оквиру уставног рока, Предсједништво БиХ требало би да предложи новог предсједавајућег Савјета министара БиХ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор