Крвава свадба у Турској

ИСТАМБУЛ- Маскирани нападачи наоружани аутоматским пушкама синоћ су упали на свадбу на југоистоку Турске, гдје углавном живе Курди, убили 44 лица, укључујући жене и дјецу, саопштиле су турске власти. Турски министар унутрашњих послова Бешир Аталај изјавио је да је највјероватније ријеч о крвавом спору између породица и да је ухапшено осам осумњичених. Синошњи напад један […]

уторак, мај 5, 2009 / 19:14

ИСТАМБУЛ- Маскирани нападачи наоружани аутоматским пушкама синоћ су упали на свадбу на југоистоку Турске, гдје углавном живе Курди, убили 44 лица, укључујући жене и дјецу, саопштиле су турске власти.

Турски министар унутрашњих послова Бешир Аталај изјавио је да је највјероватније ријеч о крвавом спору између породица и да је ухапшено осам осумњичених.

Синошњи напад један је од најтежих у историји модерне Турске.

Замијеник гувернера провинције Мардин, Ахмет Ферхат Озен, рекао је да су нападачи упали у кућу у селу Билџе и да су бацили бомбе и отворили ватру на сватове.

Локални медији јавили су да су обје породице и од младожење и младе припадници Сеоске гарде јако наоружане милиције која је оружаним снагама помагала у борби против курдских побуњеника.

Очевици су рекли да је око 200 људи било на свадби.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *