Крсту Царевића дочекали овацијама испред општине у слободној Будви

На јуче одржаним изборима у Будви, ДПС је доживио највећи пораз за протеклих 20 година. Први пут имаће једноцифрени број одборника. Царевић каже: Оставили су нам пустош, морамо да засучемо рукаве!

понедељак, 31 августа, 2020 / 12:56

Након пуних 75 дана, јутрос испред улаза у зграду Општине није било припадника двије приватне агенције за обезбјеђење, које су спрјечавале улазак у управну зграду представницима насилно скинуте власти из редова Демократског фронта и Демократа.

На улазу није било ни припадника полиције.

Испред зграде су јутрос дошли Марко Бато Царевић и Крсто Радовић, а долазак Царевића испраћен је овацијама.

Марко Царевић поручио је са улаза у зграду Општине да ће дозволити онима који су узирпирали власт у Општини да господски напусте зграду. Показујући да јутрос на улазу нема приватног обезбјеђења, Царевић је казао да се тако понашају кукавице.

"Свануло је лијепо јутро које ће златним словима бити уписано у историју овога града и државе Црне Горе. Сви смо емотивни, многи наши родитељи нијесу дочекали овај дан, бојао сам се да ћу и ја бити један од тих. Ви сте понос мој, јер без обзита на сву различитост показали смо јединство”, казао Царевић.

Рекао је да су сви први међу једнакима.

"Преузимамо један велики терет и обавезу. Човјек сам од ријечи, за разлику од ових којима ријеч није ваљала ништа позивам све да врло одговорно засучемо рукаве, јер су нам оставили пустош, свуда у сваком сегменту нашега друштва. Да створимо народну власт, правићемо праведно друштво гдје ће закон важити за све једнако, гдје ће свако живити од свога рада и да неће бити пардона. Корупција и криминал које су главне одлике режима бити сведене на нулу”, поручио је Царевић.

Крсто Радовић казао је да нема кордона ни обезбјеђења.

"Срамоту коју је направила коалиција ДПС-а, који су нас хапсили и покушали да нас понизе… нијесу у томе успјели. Будва је слободна. Емотиван сам, не могу да вјерујем шта се десило у Будви и Црној Гори, хвала вам свима што смо били заједно и бранили раме уз раме Општину два и по мјесеца. Јуче смо показали како на достојанствен начин да се побиједити часно и поштено”, навео је Радовић.

Окупљени, којих је више од стотину, пјевали су – "Нема Мила, нема Тита, сада се овдје Бато пита", и "Чује се до небеса, нема више ДПС-а". Они су се након скупа мирно разишли и да нико није у Општину.

Не зна се да ли је на радно мјесто дошао Никола Дивановић и Анђела Ивановић које је претходна скупштинска већина именовала за челнике Општине и Скупштине општине.