Крсто Јандрић: ДНС и СНСД се свађају искључиво око плијена

”Владајуће структуре искључиво се боре за фотеље, позиције и подјелу плијена и то је очигледно у односима ДНС-а и СНСД, када је у питању мјесто будућег премијера”, казао је у Бањој Луци потпредсједник НДП Крсто Јандрић.

петак, 21 септембра, 2018 / 11:31

Да је битније из које ће странке бити сљедећи премијер, него његова компетентност и програм, потвђују и наводи предсједника ДНС-а Марка Павића, који је, како каже, већ оповргао тврдње предсједника СНСД-а да ће ова странка дати мандатара за састав нове Владе.

”Ми из НДП-а смо управо понудили сљедећег мандатара са јасним програмом, искуством, знањем и способношћу, који ће саставити Владу од стручних и способних људи, јер немогуће је направити Владу по страначким жељама , а да се при томе не води рачуна о грађанима Републике Српске”, закључује Јандрић.

Он је увјерен да је таква политика, подјеле плијена и функције, довела грађане до тачке када је упитан опстанак Републике Српске, јер смо, како истиче, толико економски ослабили да смо међу најсиромашнијим државама свијета.

”Имамо најмање пензије, најмање плате, престигле су нас и више од половине афричких земаља”, поручио је Јандрић и додао да грађани схватају гдје живе те да ће свој глас дати кандидатима Савеза за побједу и Драгану Чавићу

Он истиче да програм НДП-а ”Три корака за бољу Српску” представља конкретан програм шта ће се радити за седам, за мјесец, за 100 дана, за прву годину мандата те да су носиоци тог програма спремни политички и морално одговарати за његову реализацију.

”Позивамо све грађане да 7. октобра масовно изађу на биралишта и подрже промјене”, поручио је Јандрић.

Информативна служба Коалиције НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС – СНС – СЛОБОДА.