Крсмановићев НСП се уједињује са НДП

Извршни одбор Нове социјалистичке партије на данашњем састанку у Теслићу, донио је једногласно одлуку да на наредним Општим изборима изађе, на свим нивоима, заједно са Народним демократским покретом под јединственим називом и заједничким програмом.

субота, 5 априла, 2014 / 17:00

– Садашњи политички тренутак у РС и у БиХ захтјева јединствен и усаглашен наступ опозиције са што мањим бројем изборних листи како не би дошло до расипање гласова и збуњивања бирача.

Званично се ујединили Демократска партија и Народна демократска странка

Искуства из избора у Србији су показала да је укрупњавање политичке сцене неминовно и да ће се исти сценарио догодити у октобру у БиХ, те зато препоручујемо свим тзв. мањим политичким партијама да се опредијеле за усаглашене заједничке наступе и да у склопу таквих, великих политичких групација промовишу и остварују своје специфичне политичке циљеве и програме.

У противном, садашњи режим са својим сателитским партијама и појединцима ће наставити са политиком задуживања без било каквих мјера, распродају природних богатстава, криминализацију друштва под покровитељством власти и одвести нас у потпуну изолацију од прогресивног дијела цивилизованог свијета – рекао је предсједник НСП-а Здравко Крсмановић.

НСП је формирао комисију за прикључење НДП-у под истим условима као што су то урадили ДП и НДС.0 КОМЕНТАРА

 1. Занимљива идеја и акција. Једино што су проблем различити програми и усмјерење, али укрупњавање је у сваком случају добро.
  Биће то јак блок са два веома препознатљива лидера за јавне наступе и трећим Јандрићем који је по резултатима локалних резултата добар у акцијама на терену.

 2. Krsmanovic je beznacajan covjek i njegov doprinos Narodnom demokratskom pokretu ce biti par stotina glasova u Foci. Nije imao stranacku infrastrukturu i svi oni sto su krenuli za njim posle sukoba sa malim Djokicom su ga napustili. U svakom slucaju, nije lose procjenio. Sa Mihajlicom i Mitrovicem vjerovatno nema cenzusa i zato se pokusava ukljuciti u stranku koja sigurno prelazi cenzus. Cavic je mudar i mislim da ce vremenom napraviti otklon prema ovakvima kao sto je Krsmanovic i slicni njemu. Cavic se mora udaljiti i od kriminalaca kao sto su ona braca Skrebic iz Teslica. Takvi su prepreka da stranka napravi znacajan rezultat na izborima.

 3. Више се не зна ко шта с ким потписује. Јуче Иванић без Чавића потписује са СДА и ХДЗ, данас Крсмановић напуста Михаљицу и потписује са Чавићем.

  Могу замислити какав ће политички свингерај бити ако опозиција формира владу. Још када ту додамо коалицију 1.март.

 4. Kakvo bi to lešinarenje bilo da se nekim slučajem, mada nema šanse nego eto malo da se našalimo, vlada bude sastojala iz SDS,PDP,NSP,NPD,SRS RS,SNS,SRS Dr.Vojislav Šešelj. Mislim da bi nastao potpuni haos, došli bi u situaciju da u vladi imamo 18 ministara da se niko ni sa kim ne može, niko nikog ne benda, svako svoju politiku vodi, haos. Mislim da do toga doći neće, da ćemo imati vladu od 2,3 političke partije, konsenzus i onda snažno popravljanje lošeg i završavanje započetog.

 5. На страну све, али херцтрефе бруко па јел те срамота шта пишеш?

  О чему причаш? О каквим министрима који се не би слагали? Јеси ли ти луд? Зар може ишта горе од садашњих министара који нису способни да дају изјаву за медије како треба и којима је једина препорука јер су Додику кум или пријатељ? Зар су бољи министри који се ништа не питају у свом ресору или још горе кад их ништа и не интересује у том свом ресору? Зар су бољи Шкрбић, Касиповић прије и сада Игор Видовић, Мутабџија, Ђокић или Лејла Решић од било кога? Па њих би свако ко зна да пише и чита правилно боље замијенио.

  Па у каквом ти свијету живиш па ти није глупо и није ти испод части да пишеш овако???

 6. Ovo je blok za propast. Ne mogu se praviti promjene sa istim ljudima koji su još od Titovog vremena na nekim funkcijama.
  Oni pričaju o promjenama a unaprijed podijelili fotelje.
  Mislim da je SNS dobio dio novih birača sa odbacivanjem Krsmanovića i socijalista.

  Promjene sa SDS-om, Čavićem, Ivanićem, Krsmanovićem su promjene na gore. Definitivno.

 7. MrMojo, 05.04.2014. 21:20:46 [111392]

  Pročitaj komentar:
  AS, 05.04.2014. 21:46:36 [111394]

  To sam ti i ja mislio napisati nego me mrzilo da po stoti put pišem jedno-isto

  Samo ću ti još jednom poručiti:Ne lupetaj gluposti!

 8. NSP drugi ispadanje ispod cenzusa ne bi preživjela, ne bi mogal opstati bez budćetskog finansiranja, zato su se prišljepali da se dovuku u posleničke klupe. Na ovim izborima će doći do velike polarizacije biračkog tela, istovremeno će Dodik finansirati osnivanje desetak beznačajnih stranaka koje će glumiti neku opoziciju, kritikovati vlast ali to će sve biti po 0,5%-1% i na taj način će doći do još veće disperzije glasova opozicionog glasačkog tijela, tim novo osnovanim sa još nekim postojećim opozicioniom koje budu istale ispod cenusa biće eliminisano 12-15% glasova izašlih birača, i to opozicionih, a onda zna se po izbornom sistemu sve što ostane ispod cenzusa se zamemarije kao da nisu ni izašli ti birači, kao da nisi ni glasali, pored 50% birača koje su smišljeno umrtvili da ne glasaju, parlament će zapravo predstavljati 40% biračkog tijela, i na tu izbornu tehnologiju vlast već sada računa. Pored ucena, zastrašivanja, i silene glasačka mešinerija zaposlene po državnim preduzećima, po mafijaškim privatnim fimama režima, po državnoj administraciji, i kupovine glasova od siromašnog gladnog naroda koliko se proceni da se od svakog pojedinca može kupiti glas.
  Te izbrne tehnologija pored medijkog terora kojim će narod biti izložen od strana vlastodržaca. Sve eć uliniti sa operu svoj kriminal i korupciju.

 9. Херцтреф и АС ви или не живите у Републици Српској или директно зависите од ове власти па нисте свијесни да од овога не може горе. Поента демократије и изборе јесте да се дође до најбољих а не до најмање лоших. Док се не смијени овај криминални миље не може се ићи напријед, то је свакоме нормалном јасно.
  Зашто ти Херцтрефе пишеш коментаре којих би се сваки слободоумни човјек постидио твој је проблем, можда је и наш јер си на неким СНСД јаслама које се финансирају од пљачкања народа али народ ће свој проблем да ријеши сад у октобру а ти свој дупелизачки менталитет нећеш моћи тако лако.

 10. одлична вијест! Чава полако али сигурно напредује. Драго ми је да се уводи реда на политичкој сцени Српске. Боље је имати двије до три јаке странке, него 100 малих.

  Честитам вам!

 11. MrMojo,
  Ne opravdavam režim Milorada Duduka, čak sam za to da se dese promjene. Ali ako bi bili na vlasti Ognjen Tadić, Dragan Čavić, Zdravko Krsmanović, nejaki Bosić, nadobudni Ivanić, onda bi to bile promjene na gore.

  Promjene na bolje mogu se desiti samo ako neka stranka da šansu mladim i obrazovanim ljudima. Smjena generacija je potrebna Srpskoj, a to trenutno jedino vidim da pokušava Srpska napredna stranka da sprovede. Da li će i oni uspijeti ne znam, ali iz onoga što vidim mogu zaključiti da su principijelni i dosledni politike koju vode i ne žele vlast po svaku cijenu.

  Ostalo je sve viđeno i jedva preživljeno. Nisam mazohista pa da bih mogao podržati kurta-murta opoziciju. Pored njh Milokrad će vladati dokle on bude želio.

 12. Крсмановићу је обећано мјесто носиоца изборне листе у изборној јединици 9, и као такав пролази, јер тамо Чавић нема ништа. Толико о Крсмановићевом „укрупњавању “ бирачког тијела, само лични интерес.

 13. MrMojo, 05.04.2014. 23:35:41

  Zundelju,
  Rekao sam sto puta ovde gdje radim i šta radim i bolje bi ti bilo da prestaneš da mi uvaljuješ u džep neke pare koje se stiču pljačkanjem naroda da ne bi dobio tužbu.

  Zundeljčino zundeljska,
  dvije stotine puta sam ovde ponovio da treba da se biraju ljudi koji uopšte nisu bili na vlasti a imaju program,ideje,konkretna rješenja za poljoprivredu, turizam, energetiku.
  Ko si ti da ja tebi sad opet sve ko malom djetet uopet ovde ponavljam što pišem mjesecima. Kako te nije sramota?

  Jednom rječju ti si avetinja i iz aviona se vidi da radiš za nekog prdonju pa sad da li je to Čavić ili Krsmanović ili ovamo Bosić i Tadić ne znam ali radiš za nekog prdonju to je jasno.

 14. MrMojo,
  ne gubi vrijeme ni energiju raspravljajući sa osobom s posebnim potrebama.

  Ignorisanje ili pisanje ironično-komičnih komentara kao odgovor na njegove komentare je jedan od boljih načina komunikacije sa takvim osobama. Ako nizbogčega drugog ono što psihologija kaže da takvim osobama ne treba protivurječiti jer nisu kadre da uvide svoje greške, a povladjujućekomični komentari im dodju kao terapija.

 15. какав црни носилац, Крсман може у скупштину само са компензације. Наш зато што НДП у херцеговини нема ништа, НСП нема ништа, двије нуле у збиру могу дати само нулу, или ознаку за клозет. Из ове јединице ће ићи само СДС и СНСД, и Вукановић ако се кандидује

 16. dobra vijesti..nije jak Krsman toliko ali bar ima stav za razliku od podrepasa iz snsda i dnsa i spa iz te jadne i napacene Hercegovine. NA kraju krajeva njega su skupa sds i snds srusili. Cudni stavovi su ovde na frontalum kad Jacimovoci crveni prijedje u SDS onda pohvale, kad polucrveni Krsman dodje ndp onda pljuvacina. Bar ce sa tih svojih 5- 10.000 glasova pogurati kompenzaciju. Drukcije bi ostao donji a ti glasovi baceni. Nadam se da ce Hadzija i Mihaljica kome Napredna Srpska cereci radikale redom pristupiti NDP.

 17. mitar i orhan, 06.04.2014. 13:39:37 [111452]

  Vukanović ide 99% u Skupštinu da upotpuni cirkus. Iskoritio je direktno BN televiziju za svoju ličnu promociju, namontirao priče kako bi ga izdigle u nekog vizionara i spasioca Hercegoine, a i narod je ogorčen na većinu tamošnje vlasti pa imamo načelnike koji u opštinama vladaju 20 godina, drugi psuju i kunu, treći nisu u stanju od 92. godine ulicu napraviti i u takvoj situaciji i crni đavo da se kandiduje osvojio bi glasove za skupštinu a kad još imaš svoj prostor na tv-u koji konstatno te promoviše nije ništa drugo nego formula da se domogneš skupštinskog cirkusa.

 18. Bolje Vukanovic nego Klosaraac i onaj snsd satrap iz Trebinja sto je babu u Laktase dovodio i narucivao joj jastoga pa su dreknuli svi redom, bomi, kaldera itd itd!

 19. zlizo, 06.04.2014. 15:50:23 [111463]

  Nije dobat ni jedan ni drugi ni treći nego četvrti.
  Poštedi nas te SDS-ovske demagogije da će promejen donijeti oni što se vuku ko sline po skupštinama još od 90-ih godina.
  Nije dobar ni jedan koji nema politički program, nema vizije i nema prijedloge za konkretna rješenja i kome je glavni predizborni adut mi smo najbolji jer smo drugačiji od ostalih,a nisu u stanju zakon da napišu da bude ustavan ili pravno izvodljiv. Idi begaj.

 20. dzabe se nervozan, snsd ide u smece pocetkom godine vec, a ti trazi uhlebu dalje, potrosili ste povjerenje naroda i sa potrosenom lovom i losim kadrovima. ne treba program vec samo da se izbiju masne provizije kumovima i eto 100 mil.e godisnje.
  evo recimo da se zemljiste poljoprivredne skole ne ukrade vec proda i BL je spasena.

 21. Шта год ко писао о херцтерефу, једна је ствар код њега константа.

  Увијек инсистира на новим људима, на развоју пољопривреде и туризма и паметном коришћењу енергетских ресурса,додуше око задњег се није баш увијек слагао са Лазаревићем.

  Не би се сложио да ће Вукановић сам проћи, нема ту партије ни идеологије, у праву је Орхан да ће СНСД и СДС помести Херцеговину, зато је ово паметан потез Крсмановића који је прошле изборе ишао много јачи него што је Вукановић сад и видите гдје је завршио?

  Вукановићева је једина шанса ако га хоће Лазаревић, или Шукало који озбиљно пријети ако се испостави да звијездин Вучић стоји иза њега.

  Значи Орхане ту си фулио, Вукановић, да му помогнеш ти и херцтеф заједно не може сам проћи, на јесен иде гиљотина малих партија које су саме себи сврха, такође иде и гиљотина појединаца иза којих не стоји јака партија, што се односи и на Вукановића између осталих.

  Неће ни Лазаревић добро проћи ако крене као до сада сам, без обзира што је са визијом, програмом, храброшћу и авангардом коју носи Еколошка партија РС, џин за све осим СДСН и СДС.

  Удруживање мањих партија и појединаца је нормална ствар ако мисле сутра да имају представнике у парламенту.

  Мислим чак да ће до те мјере бити пакао по мале партије да ни ПДП не би прешао цензус да се није удружио са истим као они.

 22. Никада не бих гласао за чаву, али подржавам уједињење малих српских странака јер само тако могу нешто направити!

 23. реално, 06.04.2014. 17:40:34 [111478]

  Kad ti prijete, psuju majku, vrijeđaju suprugu, prijete da će upasti u stan i preraziti glavu, da će te naći, da ti znaju IP adresu itd itd (da podsjetimo još jednom na njih:rammstain,prijedor,drazenbl,bojan,veljla sikirica,od neki dan i račić), a samo zato što pišeš političke komentare i ne spuštajući se na njihov nivo i pisanja kontrauvreda po šablonu koji sam gore naveo onda znaj da pišeš ispravno.Ovde se sve zna ko je čiji prdonja, pa tako ako prijedoru diraš Bojića, draženbl-u Stevandića, rammstain-u Karadžića ode ti majka na pazar i eto najmanje 3 prijetnje smrću (prednjače prijedor,ramstain i drazenbl).
  Postavlja se pitanje što ih ja diram. Diram ih zato što su to sve ostaci bivše vlasti, kažnjeni od naroda, mahom pripadnici ratnih profiterskih stranaka.
  Diram ih zato što mislim da su imali svoje šanse da unaprijede Republiku a oni je unazadiše, predaše institucije, prodaše stotine preduzeća, pokušali prodati elektroprivredu, ujediniti policiju i niz drugih promašaja.
  Diram ih zato što mislim da bi povratak tih istih na vlast bi bio korak nazad, nova dubioza i nove predaje institucija na nivo BiH. Dakle, ako sam ja nešto napisao što nije istina, volio bih da me demantujete. Dakle, pričam o opoziciji koja želi vlast ponovo i pričam ko su ti ljudi i jesu li tu vlast zaslužili.
  Naravno pomeute face komentatori nemaju šta da kažu na ovo i onda manjkom političke svijesti i nedostatkom argumenata svoje prdonje brane pripisujući mene nekim strankama, hakerima, braniocima režima itd itd (a koliko sam samo puta ponovio da nisam član ni jedne stranke, da nam ova vlast ne valja, da nam trebaju treći ljudi itd itd). Ali zundelji moraju da brane svog prdonju pa da mu sutra uz kafu prepričaju šta su sve napisali protiv herctrefa, kako su mu spuštaju rejting diranjem porodice, prijetnjama, upadanjem u kuću itd itd.
  Meni to ne smeta, o meni to ništa ne govori, to govori o njima, a i ne čudi me kad svi njih 5,6 zajedno nemaju više škole od mene, sve mahom propali studenti koji po 15 godina studiraju.

 24. AS, 06.04.2014. 20:40:24

  Nisam član ni jedne strank,ali ako ikako možemo da se svi udružimo,stranke i građani da srušimo Dodika koji nas je doveo pred rub propasti.

 25. hercika, preforsirao si danas realno, vrijeme je da se odmoriš, počeo si da pišeš komentare na svoje komentare.
  Realno…

 26. @Зорић

  НСП је у налету инспирације и страних пара у коалицији са „нашом странком“ освојила 10.000 и то никад неће поновити, у херцеговини 2000, дакле ништа. Услиједио је осип. Ући ће у скупштину, тих пар хиљада које могу је појачање за НДП, а и страни играч чавић има задатак да реанимира Крсмана. Сад се барем открило.

  @herctef не чуди ме твоја констатација, типична за квалитетног СНСД трола. Не знам како тебе не западне да се тако испромовишеш, па нас спасиш.

  @реално немојте молим вас, шукало, вучић, лазаревић, није ми добро, мислим јесте смијешно, али ово ипак није државни посао

 27. mitar i orhan, 07.04.2014. 00:55:23 [111556]

  Kad imaš zadatak da radiš ovde za nekog prdonju onda svako ko imalo realno priča je SNSD trol.
  Čiji si ti trol po toj zundeljskoj teoriji?

 28. Pored crvene gamadi na vlasti onaj muljagić i ekipa izgledaju kao humanitarna organizacija.
  Daleko im kuća, živjela okupacija!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *