Kрсмановић: О Горњој Дрини причају, Фочу и даље заобилазе

Електропривреда РС и Министарство привреде, енергетике и развоја РС и даље настављају да заобилазе локалну заједницу из процеса доношења одлука о хидроенергетском систему Горња Дрина, из процеса израде инвестиционо-техничке документације, те избора стратешког партнера – рекао је на данашњој конференцији за медије начелник општине Србиње Здравко Крсмановић. – Прије четири мјесеца имали смо посебну сједницу […]

петак, 30 марта, 2012 / 18:09

Електропривреда РС и Министарство привреде, енергетике и развоја РС и даље настављају да заобилазе локалну заједницу из процеса доношења одлука о хидроенергетском систему Горња Дрина, из процеса израде инвестиционо-техничке документације, те избора стратешког партнера – рекао је на данашњој конференцији за медије начелник општине Србиње Здравко Крсмановић.

– Прије четири мјесеца имали смо посебну сједницу Скупштине општине Србиње уз присуство представника Електропривреде и министарства гдје је једногласно закључено да се од пројектног задатка до техничке документације и преговора са стратешким партнером мора укључити локална заједница, што је основни демократски принцип. Нигдје у свијету нема да се гради висока брана на 300 м од центра града а да се не пита локално становништво – рекао је Крсмановић и навео да је прије два дана у Бијељини одржан састанак пројектанта и ревидента на који нису позвали представника локалне заједнице, а за 3.април у Требињу се заказује ревизија пројекта на који ни до данас нису позвали представнике општине Фоча.

Предсједник Скупштине општине Србиње Лутвија Шукало каже да општина Фоча и даље хоће да буде партнер Влади РС.

– Ја се надам да ће се ово стање промјенити и да ће неко схватити о чему ми причамо. Сматрам да о овој проблематици требамо причати у Фочи јер се на подручју њене територије налазе ови хидроенергетски објекти. Не бјежимо ми да одемо ни у друге градове али нас, на крају крајева, нико није ни звао – истакао је Шукало.

Поред начелника општине и предсједника СО, конференцији за медије су присуствовале и замјеник начелника Оливера Елез и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Раденка Срндовић.0 КОМЕНТАРА

  1. Normalno da nije u redu što vas zaobilaze,ali ništa vi ne brinite.Sve su ovo predizborne aktivnosti.Narodu treba nešto obećati,jer su im potrebni njihovi glasovi.Ne brinite vi za samu gradnju hidroelektrane.Ovi što su na vlasti nikada je neće izgraditi.Elektroprivreda sada u debelom minusu od nekoliko desetina miliona km,i u sadašnjoj situaciji to ni oni ne mogu.Naš narod bi rekao:iz prazne puške se ne puca.

  2. То је најефтинији политички маркетиншки трик, који је онај сељак на власти развио до максимума, кад неупућен човјек на западу РС чује да се нека „крупна инвестиција“ спрема на истоку РС, патриотски осјећај га завара и прво помисли да ипак ова власт нешто планира и жели да покрене, а исто тако кад нама на истоку РС власт говори како су „они тамо на западу РС почели да једу златним кашикама..“ онда опет неко се упеца и помисли, па зашто и ми не би са њима јели тим њиховим кашикама!

    Од тога су само корист имали ови политички фићфирићи, мешетари, у глобалу народ РС је доста пропао и тамо и овамо и горе и доле…како год ми смо доњи!