Крндељ: Накарадно урађен посао око додјеле стипендија

Потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта Иван Крндељ затражио је данас од шефа Одјељења за образовање и других надлежних у Влади да зауставе активности око додјеле стипендија редовним студентима у дистрикту, оцјењујући да је овај посао "урађен накарадно". Крндељ је на данашњој сједници брчанске Скупштине истакао да је добио неколико жалби студената из сва три народа који […]

четвртак, 14 јула, 2011 / 08:06

Потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта Иван Крндељ затражио је данас од шефа Одјељења за образовање и других надлежних у Влади да зауставе активности око додјеле стипендија редовним студентима у дистрикту, оцјењујући да је овај посао "урађен накарадно".

Крндељ је на данашњој сједници брчанске Скупштине истакао да је добио неколико жалби студената из сва три народа који очекују од власти у дистрикту више правде и законитости.

"И овим конкурсом је показано како се у овом граду ништа не може обављати без уплива политичких струја, приватних интереса и виших налога. Ако се стипендије добијају на основу листи имена које достављају политичке партије, онда не можемо говорити о академским стипендијама, већ о новчаној помоћи одабраним", рекао је Крндељ, обраћајући се посланицима.

Крндељ је позвао студенте да наставе са жалбама и позвао Владу да заустави "овај накарадни посао".