Кривокапић: Србија Црној Гори 1918. насилно узела достојанство

Посланици црногорског парламента вратили су понос и достојанство црногорској династији, оцијенили су данас предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић и принц Никола Петровић Његош. Како је саопштено из Кривокапићевог кабинета, исказано је задовољство недавним усвајањем Закона о статусу потомака династије Петровић-Његош, у којем се наводи да је та династија детронизована актом насилне анексије Црне Горе […]

субота, 23 јула, 2011 / 08:14

Посланици црногорског парламента вратили су понос и достојанство црногорској династији, оцијенили су данас предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић и принц Никола Петровић Његош.

Како је саопштено из Кривокапићевог кабинета, исказано је задовољство недавним усвајањем Закона о статусу потомака династије Петровић-Његош, у којем се наводи да је та династија детронизована актом насилне анексије Црне Горе 1918. године.

Кривокапић је нагласио да одредба о детронизацији династије Петровић насилном анексијом представља правни основ за исправљање посљедица уништења црногорске државе.

У разговору је оцијењено да је историјском и моралном рехабилитацијом црногорске династије исправљена велика историјска неправда, и да су посланици црногорског парламента вратили понос и достојанство црногорској династији, наводи се у саопштењу.

Принц Никола је захвалио Кривокапићу за улогу коју је имао у том процесу и, како је нагласио, непроцјењиву подршку проналажењу праведног рјешења.

Он је поручио да кроз Фондацију Петровића, која ће бити основа његових активности у Црној Гори, жели да буде користан свим грађанима, посебно онима којима је то најпотребније, и да да активан допринос развоју и промоцији црногорског друштва.

"Историја моје породице условила је оно што сам ја данас, а моја судбина дефинитивно је везана за Црну Гору", поручио је принц Никола.0 КОМЕНТАРА

  1. lažna država,lažni narod,lažni jezik,lažna crkva…po oprobanom velikohrvatskom receptu,što više govoriti i izmišljati lažne „istorijske“ činjenice i događaje te kriviti Srbe za sve da bi se stvorila lažna kohezija i jedinstvo tzv. crnogoraca…nešto slično imamo i u BiH,samo što oni igraju na kartu žrtve,konstantno ponavljajući pojam genocid,pa genocid,agresija pa opet ubace genocid…
    Jadno da jadnije teško može biti…

  2. Гаде ми се овакви црногорци као кривокапићи и други кур.евићи, па јбт ви сте промјенили вјеру у 21 вијеку!? алоо…и сад могу мислити како је смијешна она прича, да су некад мијењали вјеру ето не својом вољом због ага и бегова хтјели да му отму жену..ма ја мислим да су овакви идиоти као кривокапић гонили своје жентураче код бегова да спавају са њима, да им донесу брашна и соли, док они лезиљебују и паламуде!!x-(