Кривокапић: Подржали смо Јеремића јер смо хришћани

Предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић изјавио је да није изненађење подршка Подгорице кандидатури Вука Јеремића, српског министра спољних послова за мјесто предсједника Генералне скупштине УН, упркос афери са његовим савјетником Андрејом Николаидисом. "Црногорска подршка Јеремићу је по хришћанском моделу: Ко тебе каменом ти њега хљебом! Констатнта спољне политике Црне Горе је успостављање најбољих могућих […]

недеља, 5 фебруара, 2012 / 10:40

Предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић изјавио је да није изненађење подршка Подгорице кандидатури Вука Јеремића, српског министра спољних послова за мјесто предсједника Генералне скупштине УН, упркос афери са његовим савјетником Андрејом Николаидисом.

"Црногорска подршка Јеремићу је по хришћанском моделу: Ко тебе каменом ти њега хљебом! Констатнта спољне политике Црне Горе је успостављање најбољих могућих односа с својим сусједима, па тако и тумачим најаву Министарства спољних послова да подржи кандидатуру министра Јеремића", рекао је Кривокапић за новосадски "Дневник".

Он је објаснио да његов савјетник Андреј Николаидис није у том својству писао текст "Шминкање политичког монструма" који је у односима Србије и Црне горе подигао велику прашину.

"Николаидис тај текст није ни писао ни потписао у својству мог савјетника. Кад се тај текст сагледа у цјелини, очигледно је да је у питању метафора о теми класне свијести и не могу да вјерујем да су моји пријатељи у Републици Српској схватили то као пријетњу", навео је на крају Кривокапић.

Андреј Николаидис је у поменутом тексту написао да би био "цивилизацијски искорак" и "поетска правда" да је употребљен скривени динамит и пушке у бањалучкој дворани "Борик" у којој су српски главари, руководици и духовници прослављали 20 година постојања Републике Српске.

Поводом текста Николаидиса, "Шминкање политичког монструма", Србија је упутила Црној Гори веома оштру протестну ноту.

crna gora i ranko krivokapic podrzali vuk jeremic na mjesto predsjednika generalne skupstine un andrej nikolaidis0 КОМЕНТАРА

 1. Напросто је гадна за читање оваква изјава, употребљена у кривом контексту, а при томе се давалац изјаве позива на Христове ријечи.
  Основа хришћанства, и у њему православља је ЉУБАВ.
  А ова изјава одише непознавањем, иронијом и цинизмом.
  Оно што повезује братски нам српски народ у Црној Гори и Србији ,поред националне припадности и јесте православље, као што смо њиме везани за Русе ,Грке,Македонце….
  И то је само непобитна чињеница!

 2. „Црногорска подршка Јеремићу је по хришћанском моделу: Ко тебе каменом ти њега хљебом!

  По чему је то вас Србија гађала каменом ?
  По хришћанском моделу сте признали Косово !
  Оно што си ти мислио,онај створ је написао !
  Ко су твоји пријатељи из Републике Српске ?

  Добро је написала ова Илија:ЦИНИЗАМ