Кривична пријава против Рогатичанина због злоупотребе службеног положаја

Лице се такође сумњичи да је ненамјенски потрошило дио средстава зајма у износу од око 1.005.200 КМ, која су привредном друштву додијељена из инвестиционо-развојних фондова.

уторак, 27 фебруара, 2018 / 16:44

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су, Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево извјештај против лица иницијала М.П. (1956) из Рогатице, због основа сумње да је починило кривична дјела "Злоупотреба овлашћења у привреди", "Обмана при добијању кредита или других погодности" и "Злоупотреба службеног положаја или овлашћења".

Лице се сумњичи да је као одговорно лице привредног друштва из Рогатице наставило са пословањем и закључивањем пословних уговора иако је знало да су рачуни блокирани. На овај начин лице је прибавило противправну имовинску корист свом привредном друштву у износу од око 3.028.500 КМ.

У периоду од марта 2013. до децембра 2014. године, за лице се сумња да је у неколико наврата опрему привредног лица испоручило другом привредном друштву са сједиштем у Републици Србији, иако је знало да су рачуни блокирани, те да је наплата онемогућена. На овај начин лице је оштетило привредно друштво из Рогатице, те прибавило противправну имовинску корист другом привредном друштву у износу од око 142.000 КМ.