04:54 Уставносудска превара стољећа: Неуставно преузимање легислативне функције од стране Уставног суда БиХ (4)21:24 Норвешка планира изградити тунел за бродове вриједан 325 милиона долара21:21 ЕУ и САД суспендовали царине на четири мјесеца17:40 Вања Ђурић: Осмомартовски уранак - Је л' ово нама наша борба дала?13:34 Неко је ракетирао турске положаје у Сирији, сумња се на руске посреднике13:23 Заузети тестери: У оба ентитета државне заједнице нема ниједног лабораторијски потврђеног случаја грипе13:11 Фирма покушала експеримент – свима дала исту плату: Није се добро завршило13:06 Само се у БЛ право из СДП иде у власт: Ивана Марић на мети Сарајстана13:05 Либор излази из употребе, банке морају пронаћи алтернативу11:59 Милан Благојевић: Не бојим се санкција ОХР, а за цивилизацијске и правне вриједности које браним, спреман сам дати и живот

Кривична пријава против Рогатичанина због злоупотребе службеног положаја

Лице се такође сумњичи да је ненамјенски потрошило дио средстава зајма у износу од око 1.005.200 КМ, која су привредном друштву додијељена из инвестиционо-развојних фондова.

уторак, 27 фебруара, 2018 / 16:44

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су, Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево извјештај против лица иницијала М.П. (1956) из Рогатице, због основа сумње да је починило кривична дјела "Злоупотреба овлашћења у привреди", "Обмана при добијању кредита или других погодности" и "Злоупотреба службеног положаја или овлашћења".

Лице се сумњичи да је као одговорно лице привредног друштва из Рогатице наставило са пословањем и закључивањем пословних уговора иако је знало да су рачуни блокирани. На овај начин лице је прибавило противправну имовинску корист свом привредном друштву у износу од око 3.028.500 КМ.

У периоду од марта 2013. до децембра 2014. године, за лице се сумња да је у неколико наврата опрему привредног лица испоручило другом привредном друштву са сједиштем у Републици Србији, иако је знало да су рачуни блокирани, те да је наплата онемогућена. На овај начин лице је оштетило привредно друштво из Рогатице, те прибавило противправну имовинску корист другом привредном друштву у износу од око 142.000 КМ.Оставите одговор