Крепшићани знају за јадац

Тридесетак мјештана потопљеног Новог насеља у Крепшићу, у Брчко дистрикту, који се већ пети мјесец налазе у спортској сали брчанске Гимназије, одбили су да се преселе у условне стамбене јединице у Буквику и Церику док им не буде уплаћено по 33.000 КМ. Мјештани прихватају тај приједлог једино када на њихове рачуне буде уплаћено по 33.000 […]

петак, 19 септембра, 2014 / 13:49

Тридесетак мјештана потопљеног Новог насеља у Крепшићу, у Брчко дистрикту, који се већ пети мјесец налазе у спортској сали брчанске Гимназије, одбили су да се преселе у условне стамбене јединице у Буквику и Церику док им не буде уплаћено по 33.000 КМ.

Мјештани прихватају тај приједлог једино када на њихове рачуне буде уплаћено по 33.000 КМ намијењених за санацију и реконструкцију потпуно оштећених домаћинстава током мајских поплава.

Одбијање пресељења њихови представници образлажу сумњом да ће им обећани износ од 33.000 бити исплаћен уколико оду у Буквик или Церик, али и због удаљености њихових кућа од тих насеља.

Зорица Грубор напоменула је да је добила једнократну новчану помоћ и да је сав новац уложила за почетак санације куће.

"Понуђени смјештај у Церику и Буквику смо одбили јер нисмо вјеровали да ће нас Влада дистрикта финансијски обештетити. Како су недавно објављени спискови са нашим именима и новчаним износима од по 33.000 марака, ми ћемо, чим то добијемо, изаћи из сале", рекла је Груборова.

Проблем заузетости ове спортске сале, којој су у међувремену престали разлози да буде у функцији прихватног центра, је то што је овај спортски објекат најопремљенији на подручју дистрикта и што задовољава све стандарде за одржавање такмичења.

Потреба за његову примарну функцију додатно је појачана почетком школске године, пошто ту салу ученици Гимназије редовно користе за физичко васпитањеОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *