Кредитне картице ће у будућности проговорити

Готово 40 година након што је скромна магнетска трака заувијек промијенила банкарство, нова високотехнолошка картица могла би потпуно промијенити бављење финансијама. Наиме, компаније развијају кредитне картице које ће моћи разговарати са својим власницима! Картице ће крајем ове године бити представљене у САД-у, а имаће микропроцесор који ће радити помоћу батерија које трају до три године. […]

субота, 12 марта, 2011 / 17:41

Готово 40 година након што је скромна магнетска трака заувијек промијенила банкарство, нова високотехнолошка картица могла би потпуно промијенити бављење финансијама.

Наиме, компаније развијају кредитне картице које ће моћи разговарати са својим власницима!

Картице ће крајем ове године бити представљене у САД-у, а имаће микропроцесор који ће радити помоћу батерија које трају до три године. Наравно, како би се омогућиле преваре и крађе, картица ће имати сигурносни систем: моћи ће се користити само након уноса једнократног сигурносног кода.

Постоји чак и могућност да кредитне картице замијене чип унутар мобитела, те да се тако омогући плаћање роба и услуга.

Нове револуционарне картице развија компанија Дајнамик Инц., чији шеф Управе Џеф Мален каже да је магнетска трака ипак још увијек доминантни облик технологије којим се обављају финанцијске транскације.

"Чак и у Јапану, гдје инфраструктура постоји и гдје се мобители (преко којих се могу радити уплате) продају већ годинама, обим плаћања преко мобитела је још увијек мален", казао је Муллен.

Да ће се на ширење нове технологије још дуго чекати, потврдио је и један од водитеља пројекта Тод Абловиз у компанији Дабл Дајмонд груп. "Плаћање преко мобитела је будућност, али то не иде преко ноћи. Ово је велики скок у иновацијама, али још треба одредити што је потребно, а што не треба уопште радити", казао је он.Оставите одговор