Креће талас затварања пекара?

Најмање трећина пекара у Републици Српској у наредним годинама мораће да стави „кључ у браву“, јер неће моћи да испуне европске стандарде производње, а први талас затварања могао би да крене на љето. Остало је мање од шест мјесеци до када би све пекаре у РС требало да испуне услове из његовог правилника које је […]

уторак, март 8, 2011 / 09:45

Најмање трећина пекара у Републици Српској у наредним годинама мораће да стави „кључ у браву“, јер неће моћи да испуне европске стандарде производње, а први талас затварања могао би да крене на љето.

Остало је мање од шест мјесеци до када би све пекаре у РС требало да испуне услове из његовог правилника које је донијело Министарство пољопривреде РС, пише "Еуроблиц".

Услови о производњи хране прописују да свака пекара мора да има најмање једног технолога, да пецива могу да мијесе само школовани пекари, а из Одбора пекара РС поручују да те услове ријетки могу да испуне.

Власници мањих пекарских радњи успјели су да се изборе да технолог не буде у сталном радном односу, али пекари тврде да су то мали уступци и да нема толико технолога, као и школованих пекара. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *