Крчмар: Четворица из СДС хоће у нову већину са СНСД и ДНС

Предсједник Општинског одбора СДС-а Градишка Ђорђо Крчмар изјавио је да се појавио одређен број неодговорних појединаца из СДС-а који настоје да дестабилизују политичку сцену у овој локалној заједници и негативно утичу на функционисање органа локалне управе.

среда, 4 фебруара, 2015 / 22:21

Крчмар је рекао новинарима да је на вечерашњој сједници Извршног одбора градишког СДС-а разматрана информација да четири одборника ове странке, заједно са десет одборника СНСД-а и два ДНС-а, имају намјеру да формирају нову скупштинску већину у локалном парламенту.

Он је истакао да је СДС позвао своје одборнике на разговор ради превазилажења тренутног политичког неслагања с циљем да актуелна власт у Градишци настави да ради у интересу грађана.

Он је нагласио да би рушење актуелне власти и начелника општине било прекрајање воље грађана, исказане на локалним изборима 2012. године, и додао да би коначан суд о раду локалне власти требало да дају бирачи на изборима за годину и по дана.

Крчмар је навео да су начелник општине Зоран Латиновић и актуелна власт у прве двије године манадата успјели да врате кредите и реализују значајне инфраструктурне пројекте, као што су проширење водоводне мреже у бројним селима на подручју општине, изградњу канализационе мреже у приградским насељима, те заобилазнице Чатрња – Брестовчина.

Четири одборника СДС-а у Скупштини општине Градишка изразили су неслагање са руководством градишког СДС-а, након недавног искључења из странке бившег директора Дома здравља Тихомира Михајловића и начелника општинског Одјељења за инспекције Радомира Пјанића, као и опомене и суспензије из органа странке народног посланика Славка Дуњића.Коментариши