Крајина потписао писмо намјере према ММФ-у

Министар финансија Федерације БиХ Анте Крајина потписао је писмо намјере Међународном монетарном фонду како би крајем овог мјесеца БиХ могла да добије очекивану траншу. "Писмо намјере министар финансија је потписао јуче, док су данас потписани налози за исплату ратних инвалиднина и накнада за породице погинулих бораца. Налози су већ упућени банкама", потврђено је Срни у […]

четвртак, 16 јануара, 2014 / 12:15

Министар финансија Федерације БиХ Анте Крајина потписао је писмо намјере Међународном монетарном фонду како би крајем овог мјесеца БиХ могла да добије очекивану траншу.

"Писмо намјере министар финансија је потписао јуче, док су данас потписани налози за исплату ратних инвалиднина и накнада за породице погинулих бораца. Налози су већ упућени банкама", потврђено је Срни у овом министарству.

Са исплатама осталих буџетских обавеза ићи ће се по приоритетима и према расположивим средствима на рачуну.

Кранија је јуче потврдио да је за три обавезе прикупљен новац и да оне могу бити реализоване у релативно кратком времену.

Уставни суд ФБиХ донио је јуче привремену мјеру да Крајина остаје на функцији федералног министра финансија до оцјене уставности одлуке о његовој смјени.

Предсједник ФБиХ Живко Будимир донио је 3. јануара одлуку о разрјешењу Крајине због одговорности за неисплаћивање накнада за инвалиднине припадницима ХВО-а.

Због смјене Крајине у питање је била доведена и транша стендбај-аранжмана са ММФ-ом, јер у име ФБиХ нико није могао потписати писмо намјере.Оставите одговор