Козарачко: Додик рекао да су студентске примједбе оправдане

Предсједник Републике Српсике Милорад Додик иизјавио је да ће наредне седмице бити расписан тендер за изградњу четвртог павиљона студентског центра у Бањој Луци, за шта ће Влада обезбиједити 10 милиона КМ. Након састанка са предсједником Уније студената Николом Дроњком, предсједник Додик је рекао новинарима да је интерес студентских представника да се не мијења Закон о […]

субота, јун 8, 2013 / 08:53

Предсједник Републике Српсике Милорад Додик иизјавио је да ће наредне седмице бити расписан тендер за изградњу четвртог павиљона студентског центра у Бањој Луци, за шта ће Влада обезбиједити 10 милиона КМ.

Након састанка са предсједником Уније студената Николом Дроњком, предсједник Додик је рекао новинарима да је интерес студентских представника да се не мијења Закон о студентском стандарду, али да је било примједби на оперативни рад одређених институција Републике Српске, због чега ће се поново састати у понедјељак, 10. јуна.

"Оправдана је и примједба студентске организације у вези са реализацијом повеље. Очигледно је да је било застоја и због тога ћемо сагледати како реафирмисати ствари важне за рјешавање ових питања", нагласио је Додик.

Он је рекао да су студенти упутили захтјев за смјену министра просвјете и културе Горана Мутабџије и додао да у тој одлуци учествују и многи други фактори.

Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да иступи извршног секретара ове странке Рајка Васића о студентима нису коректни, али да је то његов лични став и да СНСД с тим нема ништа.

Он је додао да је погрешно идентификовати Васићев став са ставом СНСД-а. "Ако је неко тиме увријеђен и сматра да је то став СНСД-а, заиста нема потребе, јер то није написано у име СНСД-а. Како се Рајко Васић понаша у слободно вријеме, то је његово право", рекао је Додик новинарима.

Он је додао да се може извинити за то, мада не сматра да за то има потребе, те да је тек упознат са тим ставом.

Предсједник Уније студената Никола Дроњак изјавио је да су студенти тражили оставку министра Мутабџије, зато што он, како каже, не може да носи терет свог ресора, те због непрофесионалног односа и прозивки према студентским представницима.0 КОМЕНТАРА

 1. Kolariću paniću pletemo se samiću,
  sami sebe zaplićemo….
  Laki je nervozan.
  Neodoljivo me podsjeća na „zvijeydu“ Farme, Ekrema.
  Po svemu mu je kao brat blizanac.Dobri pjevači, zabavljači, po rječniku, isti glasaju za njih,…ma po svemu. Udebljao bi se i farmer ekrem kada bi ga hranili kao što mi hranimo i tovimo našega Ekrema.
  Predsjedniče, opusti se malo od napornog rada, prijavi se u Farmu. Tamo je i Stanija, nekadašnja ljubav voćareva. Tako su bar novine pisale, ali one znaju često da lažu, pogotovo kada si ti u pitanju.

 2. A da RV u slobodno vrijeme diluje drogu, ili umjesto što ih naziva kopiladima pretuče ili ubije studenta, da li bi isti i dalje bi uvaženi član grupe majmuna koja vas okružuje predsjedniče?

 3. Mене и не чуди кравље лудило генсека комуњарске партије снсд-а, кад има оваквог шефа политбироа, ту психопатску лопужу милосмрада додика, који мртво ладно на онакву бизарну изјаву генсека пита, ако се неко нашо увријеђеним??x-(
  Па матер ти у стау, и ти си копиле, али ето немој да се нађеш увријеђеним!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *