Котор Варош: Птице есенесдеице одлетјеле у ДНС

Одборници Савеза независних социјалдемократа у Скупштини општине Котор Варош Слађана Шубара, Гојко Вученовић и Бране Трифковић окренули су леђа овој странци и приступили Демократском народном савезу. Због овог потеза, у Котор Варошу је на помолу прави рат између коалиционих партнера на републичком нивоу – СНСД-а и ДНС-а, а то се најбоље види у јучерашњем, иронично […]

среда, 24 фебруара, 2016 / 09:28

Одборници Савеза независних социјалдемократа у Скупштини општине Котор Варош Слађана Шубара, Гојко Вученовић и Бране Трифковић окренули су леђа овој странци и приступили Демократском народном савезу.

Због овог потеза, у Котор Варошу је на помолу прави рат између коалиционих партнера на републичком нивоу – СНСД-а и ДНС-а, а то се најбоље види у јучерашњем, иронично интонираном, саопштењу СНСД-а.

"Најновији примјер јачања СНСД-а је прелазак троје одборника у редове ДНС-а. Овим потезом одборници који већ дуже вријеме не заступају ставове СНСД-а и који су на посљедњим парламентарним изборима радили против кандидата СНСД-а на свим нивоима показали су своје право лице и зарад личних интереса промијенили страначки дрес", наводи се у саопштењу.

Прва виолина овог тројца, Слађана Шубара, наводи се даље, процијенила је да директорску позицију у Основној школи "Свети Сава" може задржати преласком у ДНС, а друга два одборника су само њени слијепи послушници.

"Ови одборници су имали прилику да на унутарстраначким изборима добију подршку чланства и да буду чланови органа СНСД-а, али су остали без подршке зато што је база препознала њихове намјере и жељу за остварењем личних интереса. Надамо се да ће руководство ДНС-а препознати праве намјере прелетача, те да им неће омогућити остварење личних интереса зато што само поштени и искрени људи могу ојачати републичку коалицију СНСД-ДНС-СП, а не појединци који мијењају своје мишљење и политичко опредјељење. Убијеђени смо да ће грађани на локалним изборима казнити ове прелетаче, те да им неће дати прилику да постану одборници, а да онда по већ опробаном сценарију, због личних интереса, изневјере своје гласаче и пређу у другу политичку странку", наводи се у саопштењу.

С друге стране, Слађана Шубара је изјавила да су она и још два поменута одборника СНСД-а одавно незадовољни политиком локалног страначког руководства.

"На одлуку да приступимо ДНС-у одлучили смо се због вишемјесечног неслагања са ставовима актуелног начелника Далибора Вучановића, руководства странке и два одборника која су радила мимо политичких ставова владајуће коалиције на републичком нивоу, а за рачун супротстављених политичких опција у Котор Варошу" поручила је Слађана Шубара.

У которварошком ДНС-у изражавају наду да "ново руководство СНСД-а у Котор Варошу неће слиједити политику претходног руководства и да ће расположиве ресурсе ставити у службу реализације програмских циљева републичке коалиције СНСД-ДНС-СП на наредним локалним изборима".0 КОМЕНТАРА

 1. Bаскрснимо, браћо и сестре, Црњанског како би описао нову велику сеобу Срба (из снсд у днс) када Додиков брод потоне. Послије Брончаног Мајдана и которварошки морнари укрцали су се у чамац за спасавање.

 2. Док су сви окренути према снсд уз повике „држ’ лопове“ днс каравани пролазе. Чак их нико неће теретити ни за саучесништво, ни што је и њима и партији Пере Ђокића Српска плијен. Жељезнице, Водопривреда, Путеви, Приједор, мало ли је. А Спома „ведри и облачи“. Грдне ране!

  Колико се само енергије троши да се „црвеној банди стане ногом за врат“, а занемарује реална опасност да се деси та велика сеоба, као 90-их из сдс у снс и касније у снсд, јер то су „спојене посуде“. Буквално смо у мат позицији, јер нема ни пламичка наде да ће доћи до системских радикалних промјена у начину располагања јавним ресурсима и новцем.

 3. Gospodine,

  o kakvim načinima raspolaganja javnim resursima i javnim novcem pričate?
  Koliko to ima načina i koji su?
  Ja koliko znam postoji samo jedan način raspolaganja svega javnog, a to je način „dođi na vlast“ pa raspolaži. Uvijek onaj ko vlada i raspolaže sa istim. Samo problem je ko je više zaslužio da vlada kada su svi isti, svi se služe istim metodama jer prepisuju jedni od drugih, svi iste manire imaju, svi su nekulturni i arogantni kada im staneš na rep, svi krše ustav i zakone kada dijele fotelje, svi postavljaju ljude od povjerenja a ne od struke itd da ne nabrajam.
  Jesam li nešto pogrešno rekao?