Koштуница: Саопштити Бриселу да нам ЕУ није циљ

Предсједник Демократске странке Србије /ДСС/ Војислав Коштуница сматра да је Србија требало Бриселу да саопшти да њен државни циљ више није приступање ЕУ. "Уместо да јуримо да за два месеца ухватимо ту маглу која се зове статус кандидата, Србија треба трезвено да сагледа свој положај и да се пронађе прави пут за нову националну политику […]

понедељак, децембар 12, 2011 / 10:57

Предсједник Демократске странке Србије /ДСС/ Војислав Коштуница сматра да је Србија требало Бриселу да саопшти да њен државни циљ више није приступање ЕУ.

"Уместо да јуримо да за два месеца ухватимо ту маглу која се зове статус кандидата, Србија треба трезвено да сагледа свој положај и да се пронађе прави пут за нову националну политику и нови државни циљ. Уместо што је ЕУ одбила Србију за кандидатуру, требало је да Србија саопшти Бриселу да наш државни циљ више није приступање ЕУ", рекао је Коштуница за београдски лист "Данас".

Он је истакао да за живот Србије добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ не значи апсолутно ништа и да је Србија 9. децембра добила кандидатуру, од тога никакве користи не би имали ни грађани, ни привреда, нити би кандидатура на било који начин допринијела заштити државних и националних интереса Србије.

Коштуница сматра да једину важност питање кандидатуре има за власт, јер је изашла са незрелом паролом "ЕУ или пропаст", истичући да и за власт ово јесте пропаст њене политике.

Предједник ДСС-а је оптужио власт да је "понизила" свој народ тако што је "мјесецима упорно одбијала да се у Скупштини Србије расправља о Косову".

Коментаришући оцјене аналитичара да би, због изостанка статуса кандидата, Србију могли да преузму екстремисти, Коштуница је рекао да власт непрестано застрашује грађане да ће послије њих бити потоп.

"Сада прете грађанима да ће, ако изостане статус кандидата, Србију преузети екстремисти, а управо је власт која води политику да ЕУ нема алтернативу политички екстремна. Шта је екстремизам ако не проглашавање да нека идеја нема алтернативу. Политика да ЕУ нема алтернативу је пример политичког екстремизма", поручио је Коштуница.0 КОМЕНТАРА

  1. Ovaj čovek je za RS dao mnogo više od svih onih koji se busaju u prsa kao borci za očuvanje RS.Lično mislim da je težnja da se po svaku cijenu uđe u EU pogrešna.Sećam se jednog starog čiče koji reče da kada je on bio mlad nije bilo djevojke koja njega nije htjela.Kako to upitah čiču.Jednostavno reče on.Ona koja nije mene htjela nisam ni ja nju.

  2. Воја Коштуница је искориштен и потрошен човјек националиста за интересе неких других који су то све добро уновчили и данас владају животом и смрћу цјелокупног народа Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *