Коштуница: Одбацити ултиматуме ЕУ

Предсjедник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оцjенио је да Београд мора да одбаци ултиматуме ЕУ која европске интеграције, како је навео, користи за "распарчавање" државе. "Највећи национални и државни интерес је да се Србија извуче из ланца уцена Европске уније, која европске интеграције и додељивање датума користи као маску за распарчавање Србије и отимање Косова", […]

среда, март 13, 2013 / 19:06

Предсjедник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оцjенио је да Београд мора да одбаци ултиматуме ЕУ која европске интеграције, како је навео, користи за "распарчавање" државе.

"Највећи национални и државни интерес је да се Србија извуче из ланца уцена Европске уније, која европске интеграције и додељивање датума користи као маску за распарчавање Србије и отимање Косова", наводи се у изјави Коштунице достављеној агенцији Бета.

Према његовим ријечима, да би повратила слободу и нормално се економски развијала, Србија треба да одбаци ултиматум ЕУ за добијање датума.

"Добијање датума није ништа друго него започињање новог круга уцењивања Србије и затирања њене привреде и националних интереса.

Не треба велика памет да се види да при оваквом односу снага свако решење косовског питања мора бити на штету Србије. Европска Унија и САД су непосредни покровитељи стварања независног Косова", оцјенио је Коштуница, бивши премијер Србије.Оставите одговор