Коштуница: Немам везе са убиством Ђинђића

Предсједник Демократске странке Србије Војислав Коштуница негирао је данас било какву своју повезаност и повезаност своље странке са убиством премијера Зорана Ђинђића. Поводом најаве специјалног тужиоца за организовани криминал Миљка Радисављевића да ће у преткривичном поступку у истрази политичке позадине убиства Ђинђића 2003, као свједок бити позван и лидер ДСС, Коштуница на конференцији за новинаре […]

субота, март 12, 2011 / 15:21

Предсједник Демократске странке Србије Војислав Коштуница негирао је данас било какву своју повезаност и повезаност своље странке са убиством премијера Зорана Ђинђића.

Поводом најаве специјалног тужиоца за организовани криминал Миљка Радисављевића да ће у преткривичном поступку у истрази политичке позадине убиства Ђинђића 2003, као свједок бити позван и лидер ДСС, Коштуница на конференцији за новинаре није прецизирао да ли ће се том позиву одазвати.

На инсистирање новинара да одговори да ли ће свједочити, Коштуница је рекао: „Немам ништа више да додам, ништа више ново да кажем, тумачите то како хоћете”.

Коштуница је казао да се политичка позадина убиства Ђинђића повезује са протестом „црвених беретки” крајем 2002, а да он као предсједник СРЈ није имамо надлежност над њима.

Кључ политичке позадине убиства треба тражити у томе што су у вријеме протеста „црвених беретки” из затвора пуштени они који су касније учествовали у убиству Ђинђића, рекао је Коштуница.

Прије обраћања Коштунице новинарима, портпарол ДСС Петар Петковић рекао је да је то једино свједочење ДСС о политичкој позадини убиства Ђинђића.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *