Коштуница негирао да се враћа у политику

Војислав Коштуница, бивши предсjедник ДСС демантовао је данас да се враћа у политику рекавши да не намjерава да на било који начин учествује на предстојећим ванредним парламентарним изборима нити да јавно подржи било коју политичку опцију. „Пре две године дао сам изјаву да се повлачим из политичког живота. Не би било никаквог разлога да и […]

недеља, 6 марта, 2016 / 13:44

Војислав Коштуница, бивши предсjедник ДСС демантовао је данас да се враћа у политику рекавши да не намjерава да на било који начин учествује на предстојећим ванредним парламентарним изборима нити да јавно подржи било коју политичку опцију.

„Пре две године дао сам изјаву да се повлачим из политичког живота. Не би било никаквог разлога да и данас на то подсећам да се у медијима није појавила потпуно нетачна информација о моме тобожњем поновном политичком ангажовању. Моја одлука о повлачењу из политичког живота данас је ништа мање чврста од оне одлуке коју сам први пут саопштио пре две године,” рекао је Коштуница за „Вечерње новости”.

Магазин „Недељник” је претходно објавио да се Коштуница враћа у политику како би подржао коалицију Владана Глишића и Треће Србије, којима ће се придружити Државотворни покрет Слободана Самарџића.

"У уторак ће се коалицији Владана Глишића и Треће Србије придружити и Државотворни покрет Србије Слободана Самарџића, а до краја кампање подржаће их и Војислав Коштуница", рекао је за "Недељник" извор близак некадашњем предсједнику Владе Србије.

Недељник је објавио и фотографију састанка Мирослава Паровића и Војислава Коштунице, те назначио потпуну стихију у саопштењима која су се појавила након њиховог писања.

Поменута коалиција разговарала је са коалицијом Родољуби (Српска лига, Источна алтернатива Драгана Тодоровића, те Синиша Ковачевић), али они за сада преговарају са Патриотским блоком (Двери ДСС). Због тих разговора из Родољуба је иступио Глишић, који је био члан Двери. Интензиван рад коалиције Паровић Глишић може се тумачити као покушај обарања коалиције Двери ДСС испод цензуса, јер према свим истраживањима котирају на 6% према истраживањима јавног мнијења.

Фронталове инфографике:

Шта све треба знати прије избора у Србији?

Гдје је српска десница?