Коштуница: Иновативна рјешења не замјењују Дејтон

Лидер опозиционе Демократске странке Србије Војислав Коштуница сматра да би одустајање власти у Србији од основних начела у вези са Косовом, Републиком Српском и Српском православном црквом у Црној Гори било "национална катастрофа". "Очигледно је да је започео истовремени притисак на Србију да прихвати Ишингеров план за Косово по моделу споразума две Немачке, на РС […]

субота, 21 маја, 2011 / 17:21

Лидер опозиционе Демократске странке Србије Војислав Коштуница сматра да би одустајање власти у Србији од основних начела у вези са Косовом, Републиком Српском и Српском православном црквом у Црној Гори било "национална катастрофа".

"Очигледно је да је започео истовремени притисак на Србију да прихвати Ишингеров план за Косово по моделу споразума две Немачке, на РС да пристане на централизацију БиХ и на Српску православну цркву у Црној Гори", наводи Коштуница у саопштњу.

Он је истакао да је једини прави одговор за Косово поштовање Устава Србије, за РС поштовање Дејтонског споразума, а за Српску православну цркву у Црној Гори, поштовање канонског права, наводећи да власт у Србији мора да се држи ова три начела.

"Свако напуштање тих начела и тражење иновативних решења значило би праву националну катастрофу", навео је Коштуница и додао да нема иновативних рјешења која могу да замијене Устав Србије, Дејтонски споразум и канонски поредак за Цркву.Оставите одговор