Коштуница: Двопартијски систем погубан за Србију

БЕОГРАД – Предсjедник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница данас је, као „најпогубнију“, означио идеју да се у Србији успостави двопартијски систем у којем би Демократска странка (ДС) и Српска напредна странка (СНС) водиле исту политику. "Двопартијски систем је усмjерен против странака које се боре за српске националне интересе и за просперитет наших грађана", рекао је Коштуница, […]

субота, март 5, 2011 / 19:44

БЕОГРАД – Предсjедник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница данас је, као „најпогубнију“, означио идеју да се у Србији успостави двопартијски систем у којем би Демократска странка (ДС) и Српска напредна странка (СНС) водиле исту политику.

"Двопартијски систем је усмjерен против странака које се боре за српске националне интересе и за просперитет наших грађана", рекао је Коштуница, обраћањући се Скупштини Омладине ДСС.
 
Из Брисела и Вашингтона, како је оцijенио, стизали би аплаузи и задовољство, без обзира на то која је од те двijе странке на власти.
 
Према рijечима Коштунице, "Србија је заробљеник погрешне политике да нам је најпрече питање улазак у Европску унију (ЕУ)".
 
"Исцрпљена овом погрешном политиком, у Србији се привреда потпуно гаси", упозорио је Коштуница, док ће, "кроз разговоре са самозваном Владом Косова, зарад позитивне оцjене Брисела, бити распродати сви наши суштински интереси на
Косову и Метохији".
 
Он је указао да се, због "националне и државотворне" политике, против ДСС води "најпримитивнија могућа медијска кампања".
 
"Ја јавно гарантујем: када би једном рjечју рекли да смо за улазак у НАТО, ДСС би одмах постала колективно добра", оценио је Коштуница.
 
Према његовим ријечима, "ДСС се залаже за легализам, што значи да, ако је било који појединац прекршио закон, мора да одговара пред судовима наше земље, али са гнушањем одбацујемо клевете да је цијела једна странка колективно
крива".
 
Скупштини Омладине ДСС присуствовали су и други високи функционери странке, бивши генерални секретар Владе Србије Дејан Михајлов, некадашњи предсједник Скупштине Србије Драган Маршићанин, бивши шеф БИА Раде Булатовић и други.


0 КОМЕНТАРА

  1. Е, баш ми је драго да овај Коштуница нестане са политичке сцене.
    Вероватно није обавештен да не прелази цензус?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *