Костреш: Вратити Војводини оно што јој припада

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) поднијеће амандмане на Приједлог закона о јавној својини, јер њиме нису прихваћене примједбе те странке да покрајини буду враћени велики системи попут регионалних путева, жељезнице, ПТТ-а, електромреже, као и лутрије. "Покушаћемо амандманима да вратимо Војводини оно што јој припада, а да ли ће посланици ЛСВ-а у Скупштини Србије гласати за закон […]

среда, 7 септембра, 2011 / 08:33

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) поднијеће амандмане на Приједлог закона о јавној својини, јер њиме нису прихваћене примједбе те странке да покрајини буду враћени велики системи попут регионалних путева, жељезнице, ПТТ-а, електромреже, као и лутрије.

"Покушаћемо амандманима да вратимо Војводини оно што јој припада, а да ли ће посланици ЛСВ-а у Скупштини Србије гласати за закон о јавној својини одлучиће Главни одбор странке после скупштинске расправе", рекао је замјеник предсједника ЛСВ-а и посланик у српском парламенту Бојан Костреш за новосадски "Дневник".

Костреш је рекао да ЛСВ није изненађен што у законском приједлогу Војводини нису враћени велики системи.

"Очекивали смо да ће се то питање преламати у самом финишу доношења закона, због чега нисмо изненађени што Влада Србије у Предлог закона о јавној својини није уврстила примедбе ЛСВ-а о враћању великих система Војводини", истакао је Костреш, који је био предсједник радне групе за припрему закона о јавној својини.

Влада Србије јуче је утврдила Приједлог закона о јавној својини којим није предвиђено да Војводини буду враћени велики системи, попут регионалних путева, жељезница, ПТТ-а, електромреже и лутрије.