Костадин Васић на челу Антикорупцијског тима СДС

Како Фронтал сазнаје, на челу овог страначког тијела биће потпредсједник највеће опозиционе партије, Костадин Васић. Много тога је изречено са говорнице СДС на рачун актуелне власти. Велике ријечи и тешке оптужбе. Но, све то није довољно и да у уређеном друштву буде све јасно. Овимк поводима треба да се огласи и судска власт. Баш зато […]

недеља, 1 септембра, 2013 / 19:31

Како Фронтал сазнаје, на челу овог страначког тијела биће потпредсједник највеће опозиционе партије, Костадин Васић.

Много тога је изречено са говорнице СДС на рачун актуелне власти. Велике ријечи и тешке оптужбе. Но, све то није довољно и да у уређеном друштву буде све јасно. Овимк поводима треба да се огласи и судска власт.

Баш зато што се по питању веома осјетљивих ствари, као што је злоупотреба службеног положаја за богаћење или фалсификовање докумената не оглашавају надлежна тужилаштва, ово све остаје на домену страначке приче.

Има ли СДС снаге да уопште изврши притисак на судску власт да се огласи? Ако нема тако велика странка, како ли је тек са обичним, малим човјеком? У остатку сада зато иде само страначка, не и званична информација.

Шта је рекао СДС данас

Посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да ће ова странка ускоро представити свој антикорупциони тим, у којем ће и он учествовати.
"Наша жеља је да покажемо да су битни докази, а не име које оптужујемо, јер сада је много битније име, али оно може да се награди новим функцијама, а не да се процесуира", рекао је Стевандић на конференцији за новинаре.

Стевандић је новинарима доставио документе у вези са спорним земљиштем код "Медицинске електронике" на којем се гради стамбено-пословни комплекс предузећа "Гранд трејд", који ће бити достављени и МУП-у и надлежном тужилаштву.

"Нисмо чули изјашњење тужилаштва у посљедњих 20 дана, а ни деманти предузећа које смо прозвали да је фалсификовало документацију", рекао је Стевандић.

Он је најавио да СДС неће дозволити да се истраге у вези са Фондом здравственог осигурања, Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, те бањалучким Клиничким центром заврше на, како је рекао, путу "до бившег директора Фонда и бившег министра".

Коментаришући најаву бојкота наставе родитеља дјеце бошњачке националности у которварошкој Основној школи "Свети Сава" у случају неувођења бошњачке групе предмета, Стевандић је рекао да то схвата као начин да ти родитељи започну дијалог.

"Морам да примијетим да су тај дијалог почели три дана пред почетак школске године, што му даје негативну конотацију. Мислим да се то треба ријешити дијалогом и да се требало чинити много прије почетка школске године", сматра Стевандић.0 КОМЕНТАРА

 1. СДС има потенцијала да уклони мафију са власти, треба подржати све који су ушли у ту беспоштедну борбу с криминалом.

  толе у српском фудбалу и додик у РС неће отићи сами док их добро не притисне неко ко има муда за то.

 2. Костадин Васић до рата 1992. године запослен као радник у комуналном предузећу у Живиницама. Почетком рата, досељава се у Зворник. Захваљујући чињеници да је његов брат Д.Васић био Начелник Центра Јавне безбједности Зворник, Костадин Васић је био командир полицијске формације познате по застрашивању грађана, премлаћивању…
  Након ратних дешавања, био умјешан у држање ноћног клуба/јавне куће, те убиство држављанина Србије.
  Због суспендовања брата као лица које је осумњичено за помоћ Радовану Караџићу,те захваљујући овом развоју догађаја, Костадин Васић, као кандидат СДС, бива изабран за посланика у НС РС, у два мандата.
  Поред свега побројаног, власник је бесправно саграђене викендице на Зворничком језеру, за коју је узурпирао државно земљиште.
  Изабран за потпредсједника СДС-а, те шефа антикорупционог тима СДС-а.

 3. Петар Пеција, 09.09.2013. 09:45:25

  E nek si nam Petre sve otkrio.
  Zaključak: bio u ratu,umješan u „držanje“ noćnog kluba,brat mu bio Načelnik CJB Zvornik,dva puta bio poslaniki i ima bespravno sagrađenu vikendicu(sigurno u Zvorniku imalu svi dozvole za gradnju vikendica).Molim te reci nam koliko ima kvadrata vikendica i pošalji sliku iste.

  Strašno!

  Samo jedno pitanje.Otkrij nam bografije vodeći SNSD-ovaca iz Zvornika ili biografije vodećih njuški u SNSD-eu.
  Hvala.

 4. Pošteni SDS,pošteni SNSD,prepošteni PDP,DP,NSP,SP…..znači penzioneri,robovi kod robovlasnika i nezaposleni pokradoše ovu državu……

 5. Петар Пеција, 09.09.2013. 09:45:25

  А што је то по теби „бесправно“ око те викендице, док су ти све додикове виле „чисто правно“ направљене или купљене?
  Што је Васићева „бесправна“, је ли зато што није платио рекет режимлијама? Која урбана зона важи за Дрињачу исто као да направиш и на Мањачи или било ком селу, треба ли урбанистичка сагласност?

 6. Петар Пеција, 09.09.2013. 09:45:25

  А што ваша власт не ради свој посао? Колико сте поднијели пријава против г-дина Васића? Јесте ли му срушили бесправно изграђену викендицу? Јесте ли га процесуирали за премлаћивање грађана? Јесте ли му судили за умјешаност у покушај убиства?

  Зашто то пишеш скривен иза ника? Што му то не кажеш у НСРС? И јавно преузмеш одговорност.

  Не улазим у истинитост оног што пишеш (очигледно да ти је једини циљ да дискредитујеш г-дина Васића), али је чињеница да вас он добро раскринкава у НСРС и да вам је зато трн у оку. Исто тако и посланици Станић, Говедарица, Стевандић. Немате одговора на њихове тврдње, па ударате на личност, и то кукавички, скривени иза Петра Пеције, који није био таква кукавица но је Турцима ишао очи у очи, и то тамо гдје се губи глава.

Оставите одговор