Косово: Потврђена суспензија за српске командире

Командири полицијских станица на сјеверу Косова данас поподне су добили рјешења о суспензији на 48 сати због тога што се у предвиђеном року од седам дана нису јавили на нова радна мјеста. Регионални портпарол Косовске полиције за север Косова Бесим Хоти рекао је агенцији Бета „да је генерални директор полиције Решат Малићи донео одлуку о […]

уторак, 24 маја, 2011 / 18:32

Командири полицијских станица на сјеверу Косова данас поподне су добили рјешења о суспензији на 48 сати због тога што се у предвиђеном року од седам дана нису јавили на нова радна мјеста.

Регионални портпарол Косовске полиције за север Косова Бесим Хоти рекао је агенцији Бета „да је генерални директор полиције Решат Малићи донео одлуку о њиховој суспензији зато што су тешко прекршили Закон о полицији”.

Поред командира полицијских станица у Косовсој Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу суспендовани су и командири на административним прелазима у Јарињу и Брњаку.

После истека рока од 48 сати директор ће донети коначну одлуку у вези са њиховим положајем у косовској полицији, рекао је он и додао да суспензија истиче у петак ујутру.

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић рекао је да подржава одлуку командира полиције да не прихвате именовање на нова радна места.

Пантић је додао да ће ако мисија Еулекс не убеди надлежне у Косовској полицији да повуку одлуку о суспензији позвати полицајце из јужне станице у Косовској Митровици да раде у полицијским станицама на сјеверу покрајине.Оставите одговор