Косово – Ивановић: Срби могу држати барикаду у Јагњеници

Државни секретар у Министарству Србије за Косово и Метохију Оливер Ивановић изјавио је Срни да то што је Кфор дошао до барикаде у селу Јагњеница није никакав проблем за Србе, јер их има у довољно великом броју и могу да држе ту барикаду. Ивановић, који се, како каже, управо вратио из села Јагњеница, навео је […]

четвртак, 20 октобра, 2011 / 11:47

Државни секретар у Министарству Србије за Косово и Метохију Оливер Ивановић изјавио је Срни да то што је Кфор дошао до барикаде у селу Јагњеница није никакав проблем за Србе, јер их има у довољно великом броју и могу да држе ту барикаду.

Ивановић, који се, како каже, управо вратио из села Јагњеница, навео је да се Кфор "не може похвалити неким великим успјехом", јер су јутрос само дошли до Јагњенице и нису могли даље.

Напомињући да је ријеч о малом селу у општини Зубин Поток, гдје је била једна од барикада која је спречавала да Кфор и Албанци прођу тим путем до Зубиног Потока, он је додао да је ријеч о алтернативном путу, а не магистралном путу Митровица – Зубин Поток.

Ивановић је нагласио да је Кфор заузео прву барикаду од административног прелаза Брњак, и да им то "не значи пуно, јер имају шест тунела до Зубина Потока и још четири барикаде до Митровице".

Према његовим ријечима, сваки овај тунел може бити барикада, и потпуно је непремостива препрека, истичући да је Кфору излишно то што ради.

"Кфор нема никакве шансе јер ми увек можемо више људи ставити на барикаде него што они имају војника. Наши мотиви су много јачи него Кфорови. Имамо триста начина да их на веома суптилан начин доведемо у безизлазну позицију. Не могу они ту ништа урадити", поручио је Ивановић.

Ивановић је рекао да је апсолутно сигуран да овај начин који Кфор користи има ефекта ако застраши српско становништво, али не успјевају у томе, јер страха нема.

Након што јуче није постигнуто рјешење за снабдијевање јединица Кфора на сјеверу Косова, припадници Кфора почели су нешто прије 6.00 часова у селу Јагњеница уклањање барикада са алтернативног магистралног пута који Косовску Митровицу повезује са административним прелазом Брњак. Припадници Кфора бацили су сузавац да би растјерали окупљене грађане.