Косово: Барикаде остају упркос договору са КФОР-ом

Представници Владе Србије затражили су синоћ од Срба на сјеверу Косова да уклоне барикаде и поштују споразум постигнут са Кфором, али су грађани на барикадама у селу Рударе одбили да то учине. "Нећемо уклањати барикаде. На захтев грађана, одборници ће на седници скупштине општине одлучити о судбини барикада. Нећемо против интереса државе, али морамо мислити […]

субота, 6 августа, 2011 / 06:01

Представници Владе Србије затражили су синоћ од Срба на сјеверу Косова да уклоне барикаде и поштују споразум постигнут са Кфором, али су грађани на барикадама у селу Рударе одбили да то учине.

"Нећемо уклањати барикаде. На захтев грађана, одборници ће на седници скупштине општине одлучити о судбини барикада. Нећемо против интереса државе, али морамо мислити и о будућности своје деце", рекао је грађанима, на барикади у мјесту Рударе, предсједник општине Звечан Драгиша Миловић.

Грађани су одлучили да наставе блокаду, у најбољем случају до данас, када би требало да буду одржане сједнице скупштина српских општина на сјеверу Косова – јавља извјештач Срне.

Шеф београдског преговарачког тима Борислав Стефановић рекао је прије тога грађанима у селу Рударе да је споразум са Кфором постигнут и да иза тог споразума стоји држава Србија.

Стефановић је позвао грађане да поштују споразум упркос свим мањкавостима и навео да ако то не учине неће бити даљих преговора са представницима међународне заједнице.

Када је Стефановић завршио обраћање, пред грађане су изашли предсједници општина са сјевера Косова и питали грађане да ли прихватају договорено, на шта су они повикали да одбијају да уклоне барикаде.

Стефановић и министар за Косово и Метохију Горан Богдановић потом су напустили блокаду, док су предсједници српских општина остали са мјештанима који 12 дана блокирају пут.0 КОМЕНТАРА

  1. Тачно сам знала. Све ово је испланирано унапријед БГ – Приштина – Међународна тзв. заједница. Сада је као наводно пао договор, а заправо је то начин да се јадни Срби са КиМ оптуже да неће да сарађују, да не поштју договор, да су сви ето баш хтјели да им помогну, а они то не знају да цијене те ће због тога да буде како Тачи каже… Невјероватно! x-(x-(x-(